Yılder Üyeleri 3. Yaz Şenliği'nde Buluştu

Yılder Üyeleri 3. Yaz Şenliği'nde Buluştu

Yılder Üyeleri 3. Yaz Şenliği'nde Buluştu

 

Çubuk ve Kızılcahamam ilçeleri sınırında bulunan 21 köyün bir araya gelerek kurdukları Yıldırım Ahalisi Derneği (YILDER) üyeleri Karagöl'de 3. Yaz Şenliği'nde bir araya geldi.

Şenliğe Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Çubuk Belediyesi Başkanvekili Hüseyin Doğanay, YILDER Dernek Başkanı Yavuz Tansel Demirok, Keçiören Müftüsü Ahmet Durmuş, Çubuk Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan, Belediye Meclis Üyeleri, il genel meclis üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

YILDER Başkanı Demirok, şenliğin açılışında yaptığı konuşmada, üç yıl önce borçla devraldıkları derneği, bu gün iyi bir konuma getirdiklerini söyledi.

Bölgenin kalkınmasına yönelik yaptıkları çalışmalardan da söz eden Demirok,

"Üç yıl önce başladığımız şenliklerimize, her yıl çok daha fazla insan katılmaya başladı. Şenliklerimizi her yıl farklı bir bölgemizde yapıyoruz. Bunun nedeni ise o bölgemizi tanıtmak içindir. Bu bölge aslında iklimiyle, bitki örtüsü ile küçük bir Karadeniz bölgesidir. Biz dernek olarak bu bölgenin turizme kazandırılmasını istiyoruz ve bu bölgemizi ön plana çıkaracak etkinlikler yapıyoruz. Bölgenin hak ettiği yatırımları alabilmesi için var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.

Tarihine ve yöresine sahip çıkan YILDER'in özellikle kültürel mirası yaşatma çabası içinde olduğunu vurgulayan Dermirok, bu amaçla birlik ve beraberliğin teminini de sağlamak açısından yapılan şenliğin önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Demirok, Ankara Milletvekili Emrullah İşler ile birlikte şenlik kütüğüne plaket çakarken, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

-İşler, gazetecilerin sorularını yanıtladı-

Ak Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, şenlik alanında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir soru üzerine, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana'nın yaptığı açıklamayı desteklediğini belirten İşler, bu ülkenin terörle yaşama gibi bir lüksü olmadığını kaydetti.

İşler, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Türkiye siyasi iradesini ortaya koydu ve terörün şu veya bu şekilde çözülmesi gerekmektedir. Biz öteden beri şunu savunduk, 'tek millet, tek bayrak' dedik. Dolayısı ile ülkenin birliği ve bütünlüğü için ülkenin kalkınması ve gelişmesi için bu terör belasından kurtulması gerekmektedir. Bu nedenle de Leyla Zana'nın Sayın Başbakanımız ile yapmış olduğu görüşme son derece doğru bir adımdır. Onlar da artık bu terörün çözülmesi gerektiğini silahlarla hiçbir yere varılamayacağını anladılar. Terör örgütünün bir an önce silah bırakması gerekmektedir. Artık Türkiye'de Kürt sorunu diye bir şey kalmamıştır. Bu sorun çözülmüştür. Bundan dolayı doğu bölgemizin de hızlı bir şekilde geliştirilerek kalkınması gerekmektedir. Zaten açıklanan teşvik paketimizde de o bölge en fazla teşvik alan bölge oldu.

Terör bittikten sonra, yatırımcılarda o bölgeye yatırım yaptıktan sonra, bölgede kalkınacak, el birliği ve güç birliği ile inşallah 2023 büyük ekonomi hedeflerine ulaşacağız. 'Terörle Türkiye çok fazla acı çekti artık daha fazla acı çekilmesin, gözyaşı dökülmesin' diyoruz."

Yerel sanatçılardan Ahmet Yılmaz-ın sahne aldığı şenlikte, çuval yarışı, kaşıkta yumurta ile yürüme, elma yeme, urgan çekme yarışları yapılırken, siyasi parti temsilcileriyle YILDER yönetim kurulunun yarıştığı urgan yarışı renkli görüntülere sahne oldu.

Hediye çekilişlerin de yapıldığı şenlikte misafirlere döner, karpuz, bulgur pilavı ve ayran ikram edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum