Yeşil Çubuk Ciğercisi Park Izgara Cafe ve Restaurant açıldı

Yeşil Çubuk Ciğercisi Park Izgara Cafe ve Restaurant açıldı

Çubuk Belediyesi tarafından yaptırılan cafe ve restaurantın açılışı törenle yapıldı. Tören şehitler için yapılan dualarla başladı.

Yeşil Çubuk Parkı’nda Çubuk Belediyesi tarafından yaptırılan ve belediyeye ait Yeşil Çubuk Gıda Temizlik İnşaat A.Ş. tarafından işletilecek Yeşil Çubuk Ciğercisi Park Izgara Cafe ve Restaurant’ın açılışı törenle yapıldı. Tören demokrasi ve milli irade şehitleri için din görevlilerinden Ahmet Karakuş tarafından Kuran’ı Kerim okunması ve İlçe Müftüsü Bilal Kara tarafından ise dua okunması ile başladı.

Yapılan duaların ardından kafeteryanın açılış töreninde konuşan Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, bin yıldan bu tarafa vatan için şehit olan tüm şehitleri rahmetle ve minnetle andığını söyledi. Konuşmasında 15 Temmuz’da yaşanan olayları hatırlatan Başkan Acehan, ’’Konuşmama başlamadan önce demokrasi şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Hüzünlü bir günde böylesi önemli bir açılış yapıyoruz. İnşallah Çubuk’un geleceğinde Çubuk merkeziyle Çubuk 2 Barajı’nı birleştiren bu Çubuk Çayı Vadisinde hayal ettiğimiz şey, bu şekilde yeşil saha, park alanı, sosyal tesisler ve donatılarla inşallah konuşlandırmaktır. Biz önümüzdeki dönemde inşallah Selimiye Camii’nden başlayarak 62 dönümlük bir bölümde yeni bir park çalışmasını başlatıyoruz. Bu çalışmalara adım adım geçeceğiz’’ dedi.  

Parkların gece gündüz dolu olduğu ve insanların güvenle nefes alabildiği mekanlar olmasını istediklerini anlatan Başkan Acehan, bu amaçla parklarda güvenlik kameraları ve güvenlik elemanları çalıştırdıklarını aktararak, ’’Şirketimiz adına bu Park Izgara’yı açarken de amacımız inanın ki karlılık değildir. Buraya insanlarımız gelsin şurada yemek yesinler, ucuz olsun, indirimli olsun ve amacımız buraya bir hayatiyet kazandırmaktır. Burada vatandaşlarımızın güven içerisinde, huzur içerisinde, mutluluk içerisinde vaktini geçirmesini sağlamaktır. Hiçbir kar beklemeden buradaki sosyal hayatı güçlü ve neşeli tutmayı umuyoruz. İnşallah bunu gerçekleştireceğiz’’ diye konuştu.

 Daha sonra konuşan Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin ise, Türkiye’de olağanüstü günler yaşandığını kaydetti. Akşamları meydanlarda nöbette olduklarını gündüzleri ise işlerinin başında bulunduklarını ifade eden Şahin, Çubuk’un yeni sosyal hizmetlere ihtiyacı olduğunu düşündüğünü ve açılan mekanın bu noktada önemli bir hizmet olduğunu kaydederek, ’’Çünkü ikisi de bizim görevlerimizdendir. İkisinin de yapılması gerekiyor. Biri diğerine engel değil. Tabi hayatın doğal akışında devam etmesi gerekiyor. Ben Çubuk Park Izgara’yı açılmasından dolayı belediye ekibine çok teşekkür ediyorum. Çubuk’unda buna ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Ben bu hizmetleri yürekten destekliyorum. Çubuk’un daha iyilerine layık olduğunu düşünüyorum’’ şeklinde konuştu. 

Açılışa Kaymakam Cemal Şahin,  Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Ak Parti İlçe Başkanı Baki Demirbaş, İlçe Müftüsü Bilal Kara, Belediye Başkan Yardımcıları Hasan Hüseyin Karakuş ve Şükrü Acıelma, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruşu temsilcileri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

2dsc04010-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum