YERLEŞKE’YE SAĞLIK MESLEK YÜKSEK OKULU GELECEK...

YERLEŞKE’YE SAĞLIK MESLEK YÜKSEK OKULU GELECEK...

Gazi Üniversitesi’nin yüksek okullarının Yerleşke’yi terk etmesinin ardından, bu alana Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’ne bağlı Sağlık Meslek Yüksek Okulu gelecek.

ÇUBUKLULAR MÜJDE !!!

YERLEŞKE’YE SAĞLIK MESLEK YÜKSEK OKULU GELECEK...

                                                         Şuayip YAMAN

Haber-Yorum

 

Gazi Üniversitesi’nin yüksek okullarının Yerleşke’yi terk etmesinin ardından, bu alana Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’ne bağlı Sağlık Meslek Yüksek Okulu gelecek. Yerleşke’ye fakültelerin gelmesi ise bir başka bahara kaldı. Tabiri caizse zamana bırakıldı, yani hayal...

 

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörlüğü’ne yeniden atanan Prof. Dr. Metin Doğan’ı ziyaret eden Çubuk Kent Konseyi başkanlığındaki siyasiler, sivil toplum örgütleri ve meslek odaları temsilcilerinden oluşan bir heyet Rektör Doğan’ı makamında ziyaret ederek hem hayırlı olsun dileklerini ilettiler hem de Üniversite konusunda ilçe halkının beklentilerini dile getirdiler.

ute01.jpg

Ziyarette İlçe Kaymakamı Cemal Şahin ve İlçe Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan da hazır bulundu.

ute05.jpg

Heyette; Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Çubuk Kent Konseyi Başkanı İsmail Tekaüt, Ak Parti İlçe Başkanı Av. Baki Demirbaş, CHP İlçe Başkanı Vural Çokcan, Saadet Partisi Çubuk İlçe Başkanı İsa Çınar, Çubuk Belediye Meclis Üyesi Harun Olmuş, Çubuk Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Taş, Çubuk Platformu Başkanı Şuayip Yaman, Türk Kızılay’ı Çubuk Şube Başkanı Selahattin Koç, Çubuk Terör Mağdurları Derneği ve Yıldırım Beyazıt Mahallesi Muhtarı Zeki Avan, Yeşil Çubuk Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkan Yardımcısı Orhan Saygıdeğer, Çubuk Muhtelif Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Gafur Zengin, Ziraat Odası Başkanı Orhan Gülle, Çubuk Şoförler Odası Başkanı Zekeriya Erdoğmuş, Muhtarlar Derneği Başkanı Burhan Ünal, Çubuk SS Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı ve Şoförler Odası Başkan Yardımcısı Kemal Küçük, Muhsin Yazıcıoğlu Mahallesi Muhtarı ve Çubuk Servisçiler Kooperatifi Başkanı Ayhan Şahan, CHP Çubuk İlçe Örgütü Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Aydos, Zahireciler Sitesi Başkanı Rıdvan Bal ve Özdemir Oto Market Yönetim Kurulu üyesi ve İşadamı Yakup Ülgü katıldılar.

ute06.jpg

Çubuk Sesi Haber Sitesi Sahibi Selahattin Keser, Çubuk Medya Haber Sitesi sahibi İsmail Özdemir de ziyareti izleyenler arasında idi.

ute08.jpg

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan ve Üniversite Genel Sekreteri Suat Cihangir Çubuk’tan gelen heyeti birlikte karşıladılar. 

 Ziyarette Rektör Doğan’dan,  ilçede bulunan Gazi Üniversitesi Yerleşkesi’nin son durumu, Yerleşke için yapılması planlananlar, yerleşkedeki çalışanların durumu ve inşaatı devam eden Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin Esenboğa Kampusu’ndaki çalışmalar konusunda görüşleri alındı.   

Ulus’taki Rektörlük binasında gerçekleşen ziyaret için teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Metin Doğan, bütçe imkânları doğrultusunda Esenboğa Kampusu ile ilgili yoğun çabalarımız var. Esenboğa Kampusu’nda binalar yükselmeye devam ediyor. Ben havaalanına gitmiştim, oradan görülüyor inşaatlar. Bize bugüne kadar gerçekten Çubuklu hemşerilerimizin büyük desteği oldu. Kampus alanının belirlenmesi sırasında, arazilerin köylüler tarafından büyük bir özveriyle feragat edilmesi bizim için gerçekten büyük bir destek oldu.

Esenboğa Kampusu ile ilgili çalışmalar bütçemiz imkânları ile devam ediyor. Şimdiye kadar dört kat temel atıldı. Bir temel ise, Sayın Cumhurbaşkanımızın temel atma töreni için bekletiliyor.  

2015 yılının Aralık ayında binalar teslim edilecek. Bir an önce Esenboğa Kampusunu faaliyete geçirmek istiyoruz. Bu konuda Çubuklular çok büyük destek verdi.

İmar çalışmaları iki yılda bitti. TOKİ’nin inşaat yapma sistemi farklı olduğu için çalışmalar biraz uzun sürdü. Büyükşehir ile köşe kapmaca oynadık.

8-9 bin öğrencisi olan bir Üniversite konumuna geldik. Ekonomik gücümüzü  4-5 yıllık dönem için Kampus (Esenboğa) için harcayacağız. Sizlerden destek bekliyoruz.

Biz iyi bir yapıyla Çubuk’a gelmek istiyoruz. Çubuk’tan yoğun bir destek gördük.

Çubuk’ta ciddi bir sağlık ve termal turizmi oluşturmak istiyoruz.

Bizim de Çubuk’a faydamız olacak inşallah şimdiden de olmaya başladı. Bir kere Ankara-Esenboğa havaalanı arasında gerçekleşecek olan) raylı sistemi havaalanından üniversiteye (Esenboğa Kampusu)  kadar uzattık. Yani oraya geldikten sonra Çubuk’a gitmesi daha kolay olur.

Merkezde ki (Çubuk’taki) yerleşkeyle ilgilide çalışmalarımız devam ediyor. Gazi Üniversitesinde geçen hafta içinde rektör hocalarımızla bir toplantımız oldu. Bu binalardan birisinin devrini alma konusunda çalışmalarımız devam ediyor.

Bizim ana hedefimiz orada (Çubuk yerleşkesinde)  büyük bir Rehabilitasyon Merkezi  kurmaktır. Çünkü orada yapacağımızın Çubuk’a katkısı olacak bir proje olsun istiyoruz. Çubuk sağlıkla ilgili eğitimin yapıldığı 17- 18 meslek dalının öğrencilerinin bulunduğu ve aynı zamanda da ilçeye hem ekonomik anlamda hem de prestij anlamında değer sağlayacak bir proje olacak. Sizlerinde desteğiyle bu projeyi orada hayata geçireceğiz.

Çubuk yerleşkesi ile ilgili olarak Gazi üniversitesi ile görüşmeler devam ediyor. Orada ciddi bir güvenlik sistemi var. Onlardan yararlanmak istiyoruz.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Çubuk’ta kuruluyorsa burada bir birliktelik var demektir. En hızlı ve kaliteli bir şekilde Üniversite’yi kurmak istiyoruz.

Üniversitemizin 11 fakültesi var. Adının Yıldırım Beyazıt Üniversitesi olması tarihimiz ve kültürümüz açısından, tarihi yöre olarak da anlamlı, bir o kadar da önemli..

Yıldırım Beyazıt üniversitesi için kamu kurumları ile yazışmalar yapıyoruz. Bunun için Genel Sekreterliğimiz çalışıyor.

Yıldırım Beyazıt ile ilgili müze çalışması ve sağlık ve turizm alanında sizlerden destekler bekliyoruz.

Rektör Doğan Üniversite’ye memur alma konusunda bir soruya, “Personel alımında memur kadrolu personel alındı. Memurlar KPSS yoluyla geliyor.

Kampus dışında yurt ihtiyacı olacak.. Sosyal hayat, kırtasiye, fotokopi, cafe gibi hizmetlere ihtiyaç olacak.

Çubuk’a faydalı olmak için, orada katma değer yaratabilmek için çalışıyoruz. Bütçemiz Kampus ile (Esenboğa) sınırlı, Yerleşke’ye (Çubuk) bütçemiz yok.

Mevcut bütçeyle bir işletmeci mantığıyla işi düşünmek lazım.

Yeraltı suları ve sağlık turizmi aşamasında sizlerden destek bekliyoruz.

Gazi Üniversitesi Yerleşke’yi boşalttığı an birkaç branşla başlamayı düşünüyoruz. Nisan 2015’e kadar YÖK’teki listeye birkaç isimle (okulla) girmek istiyoruz.”

İlçe Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, “Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Çubuk için kıvancımız, gururumuz ve sevinç kaynağımızdır. İlçe merkezindeki yaklaşık 400 dönümlük yerleşkenin de üniversite bünyesinde aynı şekilde değerlendirilmesini diliyoruz ve istiyoruz

Hem ilçe hem de Belediye olarak üniversite için hazırlıklarımızı yapıyoruz. İlçe merkezindeki kampus alanının merkeze faydası olacak şekilde değerlendirilmesini talep ediyoruz. Bizlerde bu önümüzde ki eğitim dönemleri için hazırlıklarımızı yapmaya devam ediyoruz.

Şu ana kadar 2 adet vakfımız üniversite çevresi içerisinde yurt yapmak için bizlere başvurdu ve bizde imar açısından onlara her türlü kolaylığı göstermeye gayret ediyoruz. Üniversitenin sınırında 5 bin metre kareden büyük bir alanda yurt yapılmak üzere bizden değişiklik yapma talebinde bulunuldu ve bende bu talebin hemen meclise acilen sevkine karar verdim.

Ağırlayacağımız 25 bin öğrencinin yurt ve sosyal ihtiyaçları için gerekli olan tesislerin oluşturulması için el birliğiyle çalışıyoruz. Bütün Çubuklular olarak Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin başarılı olması için gelecekte bunların eğitimini en güzel şekilde yürütmesi için çocuklarımızın da milli manevi bir değerlere ve bilimsel kriterlere ulaşması için her türlü fedakârlığı yapmaya hazırız.

İnşallah önümüzde ki dönemde Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Türkiye’de devlet üniversitesi içersinde en gözde en başarılı bir üniversite olarak biz görmek istiyoruz. Bunu tabi ki ilçemiz için ekonomik, kültürel ve sosyal katkısı olacak.

Metro Çubuk’a ya gelecek, ya gelecek...

Çubukla Yıldırım Beyazıt Üniversitesi el ele, kol kola Çubuk’u başarıya ulaştıracağız” dedi.

Konuşmasının sonunda Rektör Doğan’ın görevine yeniden atanması dolayısıyla duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Dr. Acehan, yeni dönemde başarılar diledi.

Rektör Doğan’a yeni döneminin hayırlı olmasını dileyen Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, “üniversite ilçede bir heyecan uyandırdı. Çalışmaları yakından takip ediyoruz.

Üniversiteyle birlikte ilçede özellikle emlak sektöründe bir artış yaşandı. Muhtemelen kafalarında çok sorular vardır. İnsanların doğal olarak ekonomik yönden beklentileri var. Onları da arkadaşlar sizi yormamak için sormuyorlar. Şimdi tabi ki bir pozitif etki olarak emlak fiyatlarının da bir yansıması olmuştur. İlçemizin hem ulusal hem de uluslararası alanda tanınmasını sağlayacak bir hizmet olacak. 

Biz özellikle bu ilçe merkezinde yapılması planlanan yatırımlar noktasında ve termal turizm noktasında daha çok ilgileniyoruz. Daha önce yaptığımız fizibilite çalışmasında yaklaşık beş milyon dolar maliyet içeren bir proje ortaya çıktı ve bu proje 5 yılda geri dönüşümü olan bir projeydi. Hem havaalanının dibinde olması hem Metro ağı üzerinde olması hem de çevresini değiştirerek ciddi bir nüfus barındıran Rehabilitasyon Merkezi sağlık açısından çok önemli bir tesis olacaktır.

Üniversite yakınında bir karakol kurulması için de çalışma başlatacağız. Üniversite’nin tamamlanarak hayata geçmesini heyecanla bekliyoruz.”

Kent Konseyi Başkanı İsmail Tekaüt, “Kent Konseyi olarak ilçe halkının talep ve isteklerini iletmek için buradayız. Sayın Rektörümüz daha burada işlerinden dolayı gelemeyen arkadaşlarımız var. Onlarında sizlere selamını getirdik.

Bizim için üniversite siyaset üstü bir şeydir. Bunun için her görüşten ve siyasetten herkes tek vücut olarak buradayız. Sağ olsunlar “alo” dediğimizde üniversite için hepsi bir araya geliveriyor.

Belediye Başkanımız Sayın Tuncay Acehan’ın dediği gibi üzerimize ne düşerse biz yapmaya her zaman hazırız. Yeter ki merkezdeki Yerleşke değerlendirilsin ve ilçemize hem ekonomik, hem de kültürel bir katkı sağlasın.”

Çubuk Platformu Başkanı Şuayip Yaman, Rektör Metin Doğan’a cevaplandırması istemiyl, “Algıladığım kadarıyla Esenboğa Yerleşkesinde 11 fakülte kurulacak, Çubuk Yerleşkesi’nde ise 17-18 branşta Sağlık Meslek Yüksek Okulu kurulması düşünülüyor. Peki 4 yıllık fakülteler Çubuk’a ne zaman gelecek?” diye sordu.

Rektör Doğan da, “çok zor bir soru sordunuz. Çubuk Yerleşkesi için 4 yıllık fakülteler konusunda söz veremiyoruz. Sağlıkta ciddi ihtiyaç var. bunun ekibi de biz de var. burada 6-7 bin öğrenci eğiteceğiz. Sağlıkla ilgili olarak hastaların rehabilite edildiği bir sağlık sektörünü turizmle birlikte kuracağız.

4 yıllık fakülteler zaman içerisinde olabilir. Şu anda yok.

Ziraat ve veterinerlik en ihtiyaç olmayan fakültelerdir. ziraat fakültesi sayısı Türkiye’de 18 bin, ABD de ise 1800’dür.

Sağlık meslek yüksek okulunda okuyan öğrenciler işsiz kalmayacak. Bunun için karşılığı olmayan okulları (Çubuk’ta) açmak istemedik.

Buna karşılık 4 yıllık fakülte ve üniversite mezunları işsiz kalabiliyor..

Bu nedenle bölge değerlerine değer katacak ortak projeler üretebiliriz. Örneğin, işletme fakültesi gibi.

Elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz. Öğretim görevlileri olarak oraya (Çubuk’a) yerleşmek istiyoruz” dedi.

Ziyaretin ardından Yıldırım Beyazıt Üniversitesi kampus projeleri ve maketleri incelendi.

                      

ute11.jpgute12.jpgute13.jpgute14.jpgute15.jpgute16.jpgute07-001.jpgute08-001.jpgute09-001.jpgute10-001.jpg

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum