YERLEŞKE’DEKİ OKULLAR İLK MEZUNLARINI VERDİ...

YERLEŞKE’DEKİ OKULLAR İLK MEZUNLARINI VERDİ...

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin Çubuk Yerleşkesi’nde bulunan “Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu” ile “Meslek Yüksek Okulu” ilk mezunlarını verdi.

 Şuayip YAMAN

 

Yerleşkede yapılan ‘Mezuniyet Töreni’ne ilgi büyüktü.

 

Sunuculuğunu Bay Sempatik’in (Yusuf Erbaş) yaptığı Mezuniyet Töreni, Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın gösterisi ile başladı.

 

Türk Pop Müziğinin sevilen sanatcısı Gökhan AY son dönemin hit şarkıları ile izleyenleri büyüledi.

 

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Aytunç ATEŞ,  şarkıcıya günün anısına bir plaket takdim etti.

 

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin DOĞAN yurtdışında olduğu için mezuniyet Töreni’ne katılamadı.

 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Vehbi ÇELEBİ yaptığı konuşmada, “ Ülke olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Ama birlik ve beraberlikle bunun da üstesinden de gelmeyi başaracağız.

 

Umudumuzu ve moralimizi hep yüksek tutmak, yalnızca kendimize ve ülkemize değil, yarınlarımız olan çocuklarımıza karşı da görevimizdir. Her birimiz ne işle uğraşıyor isek onu en iyi biçimde yapmaya devam etmeliyiz. En zorlu zamanları nasıl atlattığınız, ne kadar güçlü olduğunuzun en iyi göstergesidir.

 

Şu zamanda çalışma noktamızda değişmeye başladı. Eskiden nereye gitsek gel işe başla diyorlardı.

 

Ben bile akademisyen olma isteğime 10 yıl sonra karar verdim.

 

Ama sizlerin böyle bir şansı yok.

 

İyi çalışmak, üretmek ve başarılı olmak zorundasınız. Bunun içinde çok ama çok çalışmak zorundasınız.

 

Değerli öğrenci arkadaşlarım, ben de akademik hayatıma sizin gibi bir yüksek okulda atıldım. Sürekli öğrenecek, çalışacak, kendinizin yetiştireceksiniz. Dikey sınavlarla 4 yıllık okulda okuyabilirsiniz. Bunun lisansı, yüksek lisansı var. Çıtanızı hep yükseğe koyun...

 

Her zaman danışmanız için arkanızdayız...”

 

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Aytunç ATEŞ, “Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyor Mezuniyet Törenimize hoş geldiniz diyorum...

 

Bugün burada Sağlık Hizmetleri meslek Yüksek Okulu (SHMYO) ve Meslek Yüksek Okulu  (MYO)’ muzun mezuniyet töreni için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmadığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum...

 

Bugün her iki MYO uzun ilk mezunlarını vermenin büyük gururunu yaşıyoruz.

 

SHMYO 2013 yılında kurulmuş olup, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında ilk olarak üç programda öğrenci kabulü yaparak eğitim öğretim faaliyetlerine başlamıştır.

 

Bu programlar;

 

  • Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri,
  • Elektronörofizyoloji,
  •  Ve Tıbbi Görüntüleme Programlarıdır.

 

Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri Programı;

 

Türkiye de ilk olarak SHMYO muz bünyesinde açılmış bir program olup bu programımızın (Sağlık Teknikeri olarak) Meslek tanımı yapılmış ve bu yıl KPSS formunda da yer almıştır.

 

Bugün bu programdan mezun olan öğrencilerimizle birlikte bu alanda Türkiye’nin ilk mezunlarını vermenin de gururunu yaşadığımızı ifade etmek istiyorum...

 

MYO’ muz ise Üniversitemiz koordinatörlüğünde 2016-2017 eğitim öğretim yarıyılında yarı pasif olarak üç programda eğitime başlamış olup daha sonra üniversitemiz bünyesindeki kurulum süreci tamamlamıştır.

 

MYO muz bünyesindeki programlar ise;

 

  • Grafik Tasarım Programı,
  • Halkla İlişkiler ve Tanıtım,
  •  Ve Optisyenlik programlarıdır...

 

SHMYO bu iki yılık süreçte eğitim öğretim faaliyetlerini Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Çubuk Yerleşkesi’nde sürdürürken, MYO ise ilk olarak eğitime OSTİM Yerleşkesi’nde başlamış daha sonra OVACIK Yerleşkesi’ne taşınmıştır...

 

Önümüzdeki yıl her iki MYO’ muz da eğitim-öğretim faaliyetlerine bu tarihi ve doğal güzelliklere sahip ÇUBUK Yerleşkemizde devam edeceklerdir.

 

Evet tarihi diyorum çünkü bu alan 1900’lerin başından itibaren uzunca yıllarca Türk silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesinde ülkemize hizmet vermiş ve 2007 yılında eğitim amaçlı olarak kullanılmak üzere Gazi Üniversitesi’ne, 2015 yılında ise Gazi Üniversitesi tarafından Üniversitemize devredilmiştir.

 

Evet, doğal diyorum çünkü içerisinde yüzlerce meyve ağacı ve çam ağaçlarının olduğu, sincapların yaşadığı bir Yerleşke’den bahsediyorum. Öğrencilerimiz bu doğal güzelliklerin içerisinde eğitim öğretim faaliyetlerine devam ettirmektedirler.

 

2015 yılında bu yerleşke devralındıktan sonra yerleşkede öğrencilerimizin daha güvenli ve güzel bir ortamda eğitimlerini devam ettirebilmeleri için çeşitli çalışmalar başlatılmıştır.

 

İlk olarak çevre tel örgülerinin yenilenmesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla fiziki altyapının iyileştirilmesi anlamında çok kapsamlı bir çalışma başlatılmıştır. Yapılan büyük yatırımlar neticesinde bu çalışmalar bu yıl itibari ile tamamlanmış ve yerleşkemiz çok daha güzel bir görünüme ve fiziki altyapıya sahip olmuştur.

 

 Bu anlamda Ankara Büyükşehir Belediyesine, çalışanlarına ve emeği geçen herkese ve üniversitemiz adına koordinasyonu sağlayan yüksekokul sekreterimize huzurlarınızda teşekkürü bir borç biliyorum...

 

Üniversitemizde bu yerleşkemize çok büyük yatırımlar yaparak buranın gelişimine katkıda bulunmuştur. Bu çerçevede yerleşkede bulunan binaların fiziki şartlarının iyileştirilmesi ile başlayan süreç daha sonra Üniversitemiz sosyal tesislerinin bu yerleşkede hayata geçirilmesi ile devam etmiştir.

 

Son olarak yine özellikle Cerabral Palsili çocukların tedavilerine destek sağlamak amacıyla Hipoterpi Uygulama ve Araştırma Merkezi bu yerleşkede kurulmuş ve merkezin amaçlarına yönelik manej, ahır ve atlar merkezimiz hizmetine sunulmak üzere çeşitli yatırımlar yapılmıştır.

 

SHMYO ve MYO olarak her yıl ülkemiz ihtiyaçları ve iş olanakları dikkate alınarak yeni programların, Meslek Yüksek Okullarımız bünyesinde açılmasını amaçlamaktayız. Bu bağlamda önümüzdeki yıl her iki Meslek Yüksek Okulumuz bünyesindeki toplam 6 programın yanı sıra 4 yeni program daha açılarak toplamda 10 programda yaklaşık 500 öğrenci ile bu Yerleşke de eğitim öğretim faaliyetlerine devam edilecektir.

 

Bu yeni programlar;

 

  • Ağız ve Diş Sağlığı,
  • Bilgisayar,
  • Biyomedikal,
  • Tıbbi Laboratuar programlarıdır.

 

Her yıl bu programlara yenilerini eklemeyi amaçlamaktayız. Bu amaçla bir yandan programların sayısını artırırken bir yandan da daha kaliteli bir eğitim verebilmek için eğitim altyapısının iyileştirilmesi ve öğretim elmanı sayımızı artırmayı da amaçlamaktayız. Bu bağlamda önümüzdeki yıl tadilatı tamamlanan yeni binamızda eğitimize devam edeceğimizi buradan müjdelemek istiyorum...

 

Bu süreçlerde bizden desteğini hiç esirgemeyen ve hep yanımızda olan Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Metin DOĞAN başta olmak üzere üniversitemiz yönetimine ve tüm çalışanlarına da huzurlarınızda teşekkürü bir borç biliyorum.

 

SHMYO olarak hep daha iyi neler yapabilir izi amaçladık. Bu anlamda ilçemizdeki kurumlarla hep iletişim halinde olduk onlarda bu süreçte bizleri hiç yalnız bırakmadılar ve bize hep destek çıktılar. Bu anlamda başta Çubuk Belediye Başkanımız Sayın Dr. Tuncay ACEHAN olmak üzere diğer kurum yetkililerine ve çalışanlarına da huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum...

 

Öğrencilerimiz eğitim-öğretim faaliyetlerini devam ettirirken daha sosyal olarak zamanlarını nasıl iyi geçirebilirler noktasında İlçemiz halk eğitim müdürlüğünün desteğiyle çeşitli kurslar düzenledik ve bunların neticesinde

 

Üniversitemiz bünyesinde ve Güney Kore Kültür Merkezi’nde öğrencilerimizin rölyef çalışmalarını sergileme fırsatı bulduk.

 

Bu anlamda Çubuk Halk Eğitim Müdürü Recai ÖZDEMİR başta olmak üzere tüm emeği geçenlere de teşekkür etmek istiyorum. Diğer yandan Meslek Yüksek Okulu (MYO) Grafik Tasarımı Bölümü öğrencileri yapmış oldukları yılsonu çalışmalarını Prof. Dr. Ahmet ATAN nezaretinde üniversitemizde sergileme fırsatı buldular. Bu çalışmalar bizim için çok değerli idi. Bu çalışmalarda da emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

 

 

Sevgili Velilerimiz;

 

Bugün bizim gibi sizler içinde büyük bir gurur günü. Daha dün doğmuşlardı ne zaman büyüdüler de bugün üniversiteden mezun oluyorlar dediğiniz gün. Evet zaman çok hızlı geçiyor. Çocuklarınız için hep fedakârlıkta bulundunuz onların iyi bir eğitim alabilmeleri için hep kendinizden ödünler verdiniz bu yüzden bugün ne kadar gururlansanız ve mutlu olsanız o kadar haklısınız. Hepinizi tebrik ediyor ve saygılarımı sunuyorum...

 

Sevgili Hocalarım;

 

Evet, bu süreçte çok zor zamanlar geçirdik fakat hep birlikte bu zorlukların üstesinden gelmeyi başardık ve bugün bunların bir sonucu olarak hep birlikte ilk mezunlarımızı vermenin haklı gururunu hep birlikte yaşıyoruz.

 

Yeni kurulan iki meslek yüksekokulu olarak zaman zaman hoca ihtiyaçlarımızı üniversitemizin diğer birimlerinden ve kurumumuz dışından alanında uzman kişilerden destek alarak gidermeye çalıştık. Tüm bu süreçlerde bize destek sağlayan kendi hocalarımıza, Üniversitemiz diğer birimlerden ve üniversitemiz dışından katkı sağlayan hocalarımıza ve tüm personelimize burada ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

 

İyi ki varsınız bizi yalnız bırakmadınız bundan sonrada yanımızda olacağınızdan eminim...

 

Sevgili Mezunlarımız;

 

Evet bugün iki yıllık bir sürecin sonu belki; iki yıl boyunca acı tatlı birçok anılarla geçirdiğiniz üniversite yılları artık geride kalıyor. Bugün hasat günü, bugün iki yıl boyunca gösterdiğiniz çabanın emeklerin karşılığını gördüğünüz gün.

 

Bu anlamda bir son olabilir ama gelecek anlamında önünüzde tertemiz yeni başlangıçlar sizi bekliyor. Bu süreçte biz hocalarınız, idareciler ve tüm personelimiz olarak mevcut imkanlar çerçevesinde sizlere en iyi şekilde eğitim vermeye, sizlere örnek olmaya ve sizlerin yanında olmaya çalıştık. Umarım bu anlamda başarılı olabilmişizdir.

 

Bugün mezunlar olarak Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi mezunları arasına katılmış bulunuyorsunuz. Ben eminim ki almış olduğunuz eğitimle yaşamın her noktasında bizleri çok iyi bir şekilde temsil edecek ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ismini hep daha yukarılara taşıyacaksınız.

 

Başta vatanımıza, kendinize ve ailenize hayırlı bireyler olacaksınız.

 

Bu düşüncelerle hepinize bundan sonraki hayatınızda sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum...

 

Her şey gönlünüzce olsun...

 

Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum...”

 

Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay ACEHAN, “Öğrenciler ve onları yetiştiren akademisyenlere huzurunuzda teşekkürü bir borç biliyorum.

 

Onlara burada her konuda kucak açtık. Dün olduğu gibi, bugün de, yarın da destek çıkmaya devam edeceğiz.”

 

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu birincisi Ayşe KOCATÜRK, “Bundan böyle Okulumu en iyi şekilde temsil etmeye gayret edeceğim.

 

Eğitimimde katkı ve desteği olan hocalarıma ve biricik aileme sonsuz saygı ve teşekkürlerimi sunarım.”

 

Meslek Yüksek Okulu birincisi Esra AYGAR, “2015-2017 tarihleri arasında 2 yıl gibi kısa bir sürede böylesine bir başarıda bizlere destek veren, yol gösteren hocalarıma ve destek veren biricik aileme teşekkür ederim.”

 

Okul birincileri Ayşe KOCATÜRK ve Esra AYGAR mezuniyet kütüğüne plaket çaktılar.

Ankara Seğmen Kulübü Çubuk Şubesi Ekibi’nin muhteşem gösterisi ilgiyle izlendi.

 

Yüksekokul Derecelerine Hediye ve Plaket Takdimi:

 

  • Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu dönem Birincisi Ayşe KOCATÜRK,
  • Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu dönem İkincisi Beyza ARSLAN,
  • Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu dönem Üçüncüsü Münevver YURDAKUL’a hediye ve plaketleri Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Vehbi ÇELEBİ tarafından takdim edildi.

 

***

  • Meslek Yüksekokulu dönem Birincisi Esra AYGAR,
  • Meslek Yüksekokulu dönem İkincisi Semih DİZDAR,
  • Meslek Yüksekokulu dönem Üçüncüsü Seçil AKIN’a hediye ve plaketleri Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay ACEHAN tarafından takdim edildi.

 

***

 

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu’na Bağlı programlarda Dereceye Giren öğrencilere Başarı belgelerinin takdimi:

 

  • Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri Programı Birincisi Ayşe KOCATÜRK,
  • Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri Programı İkincisi Beyza ARSLAN,
  • Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri Programı Üçüncüsü Münevver YURDAKUL’a, başarı belgeleri Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Genel Sekreteri Suat CİHANGİR tarafından takdim edildi.

***

  • Elektronörofizyoloji Programı Birincisi Büşra Fadime ÇAĞIN,  
  • Elektronörofizyoloji Programı İkincisi Ahmet Furkan ARICI,
  • Elektronörofizyoloji Programı Üçüncüsü Murat ER’in başarı belgeleri Çubuk İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin ÇAM tarafından takdim edildi.

 

***

 

  • Optisyenlik Programı Birincisi Bedrettin TANRIKULU,
  • Optisyenlik Programı İkincisi Emin Sümeyya AKÇADIR,
  • Optisyenlik Programı Üçüncüsü Selnur ATASEVER AÇIKEL’e başarı belgeleri Çubuk İlçe Jandarma Komutanı Atalay GÜNDÜZ tarafından takdim edildi.

 

***

 

  • Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı Birincisi Eda AKAR,
  • Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Program İkincisi Taşkın Levent YÖRÜK,
  • Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Program Üçüncüsü Arzu PAK’a başarı belgeleri  Çubuk İlçe Müftüsü Muharrem GENÇ tarafından takdim edildi.

 

Mesleki Yüksek Okulu’na Bağlı programlarda Dereceye Giren Öğrencilere Başarı belgelerinin Takdimi;

 

  • Grafik Tasarım programı Birincisi Esra AYGAR,
  •  Grafik Tasarım Programı ikincisi Seçil AKIN,
  •  Grafik Tasarım Programı üçüncüsü Ece Fulya BUDAK’a başarı belgeleri

Grafik Tasarım Program Başkanı Prof. Dr. Ahmet ATAN tarafından takdim edildi.

 

***

 

  • Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı Birincisi Semih DİZDAR
  • Halka İlişkiler Ve Tanıtım Programı İkincisi Elif Ece TAŞKAPI
  • Halka İlişkiler Ve Tanıtım Programı Üçüncüsü Ayşe YILDIZ’ a başarı belgeleri Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Aytunç ATEŞ tarafından takdim edildi.

 

Diploma Takdimi;

 

  • Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri programından 2016-2017 eğitim öğretim yılında mezun olan 17 öğrenciye diplomaları,   Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri Programı’nda ders vermiş öğretim elemanları tarafından takdim edildi.

 

  • Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu Elektronörofizyoloji programından 2016-2017 eğitim öğretim yılında mezun olan 26 öğrenciye diplomaları, Elektronörofizyoloji Programı’nda ders vermiş öğretim elemanları tarafından takdim edildi.

 

  • Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Optisyenlik Programından 2016-2017 eğitim öğretim yılında mezun olan 42 öğrenciye diplomaları, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Optisyenlik Programında ders vermiş öğretim üyeleri tarafından takdim edildi.

 

  • Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programından 2016-2017 eğitim öğretim yılında mezun olan 25 öğrenciye diplomaları, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programında ders vermiş öğretim üyeleri tarafından takdim edildi.

 

  • Meslek Yüksek Okulu Grafik Tasarım Programından 2016-2017 eğitim öğretim yılında mezun olan 20 öğrenciye diplomaları, Meslek Yüksek Okulu Grafik Tasarım Programında ders vermiş öğretim elemanları tarafından takdim edildi.

 

  • Meslek Yüksek Okulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programından 2016-2017 eğitim öğretim yılında mezun olan 27 öğrenciye diplomaları, Meslek Yüksek Okulu Halkla İlişkiler Programında ders vermiş öğretim elemanları tarafından takdim edildi.

 

Kep Atma Töreni’nin ardından; İlçe Protokolü, Öğrenciler, akademisyenler ve öğrencilerin aileleri oyun havaları eşliğinde doyasıya eğlendiler.

 

Sağlık Hizmetleri Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Aytunç ATEŞ tarafından, Program sunucusu Yusuf Erbaş (Bay Sempatik) ile Saz sanatçısı Hayati Ünal’a programa katılımlarından dolayı birer plaket takdim edildi.

mezuniyet2-vert-001.jpg

mezuniyet1-vert-001.jpg

 

mezuniyet5-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.