Yere çöp atan yandı

Yere çöp atan yandı

Çubuk Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Talimatnamesi revize edilerek Çubuk Belediyesi Meclisi’nde kabul edildi.

Çubuk Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Talimatnamesi revize edilerek Çubuk Belediyesi Meclisi’nde kabul edildi. Yeni Zabıta Müdürlüğü talimatnamesine göre çöp atma saatlerine uymayanlara verilecek ceza 189,00 TL olarak belirlendi.

Çubuk Belediyesi Zabıta Müdürlüğü talimatnamesini yeniledi. Çubuk Belediye Meclisinin 07.08.2014 Tarih ve 2014/164 sayılı kararı ile kabul edilen yeni talimatnameye göre çöp atma saatlerine uymayanlara verilecek cezalar 189, 00 TL’ye yükseltildi. Yeni ceza tarifesine göre, söz konusu kanunda yer alan dilencilik, gürültü, rahatsız etme, kaldırımları izinsiz işgal etme ve mal satmak 91,00 TL, belediye meclis ve encümenlerinin kendilerine kanun, nizam ve talimatnamelerin verdiği vazife ve salahiyet dairesinde ibraz ettikleri kararlara muhalif hareket edenlere belediye kanun ve nizam talimat namelerinin men ve emrettiği fiilleri işleyenler 189,00 TL para cezası ödeyecek.

-Yere çöp atan veya tüküren yandı

Kabahatler Kanunu'nun yeniden değerleme oranına göre Çubuk Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Talimatnamesi’nin yeniden revize edilerek belediye meclisinde kabul edilerek ilan edildiğini söyleyen Çubuk Belediyesi Başkanı Tuncay Acehan, sokağa çöp atarak çevreyi kirletenlere 1608 sayılı kanunun 1. maddesine göre para cezasına çarptırılacağını belirtti. Özellikle her türlü uyarılara rağmen çevre kirliliğine yol açanlara kanunların kendilerine verdiği tüm yetkiyi kullanarak ağır yaptırımlar uygulayacaklarını vurgulayan Başkan Acehan, ’’Birçok ülkede yere çöp ve sigara izmariti atmanın ağır bedeli bulunuyor. Hatta yere kağıt, sigara izmariti, çekirdek atanlara veya düştüğünde yerden almayanlara binlerce lira para cezası uygulanıyor. Ülkemizin birçok yerinde ve ilçemizde yolda yürürken maalesef insanlarımız rahatlıkla çöplerini yere atıyor. Belediye meclis ve encümeni tarafından alınan kararlara muhalif hareket ederek çöpleri çıkarılması gereken saatlerin dışında atıyorlar. Biz belediye olarak bundan sonra çöp, kağıt, sigara izmariti, tükürmek, çekirdek kabuklarını yere atmak ve çöp çıkarma saatlerine uymayanlara kanunların bizlere verdiği en ağır cezaları uygulayacağız. Biz bunları ilçemizin ve çevremizin temiz olması ve en önemlisi insanlarımız sağlıklarını korumak amacıyla yapmak zorundayız’’ dedi.

-Kaldırım işgaline af yok

Her zaman esnafın yanında olacaklarını kaydeden Başkan Acehan, başkasının hakkını gasp eden ve kurallara uymayanları da af etmeyeceklerini ifade ederek, ’’Çubuk Belediyesi olarak esnafımıza her zaman her türlü kolaylığı sağlayacağız, yapılan iyi şeylere her zaman destek vereceğiz. Aynı duyarlılığı esnafımızdan da bekliyoruz. Özellikle kamu hakkı olan alanları ve kaldırımları işgal edenleri daha önceden uyardık. Herkes üzerine düşeni titizlikle yapmalı.  Yasalar ve kurallar çerçevesinde hareket etmelidir. Kamuya ait alanların, kaldırım ve yolların işgaline göz yummayacağız. Ayrıca kurallara riayet eden, ilçemizin gelişmesine katkı veren esnafımızı da teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.

-İşte yeni cezalar;

Yeni ceza tarifesine göre, dilencilik, gürültü, rahatsız etme, kaldırımları izinsiz işgal etme ve mal satmak 91,00 TL, belediye meclis ve encümenlerinin kendilerine kanun, nizam ve talimatnamelerin verdiği vazife ve salahiyet dairesinde ibraz ettikleri kararlara muhalif hareket edenlere belediye kanun ve nizam talimat namelerinin men ve emrettiği fiilleri işleyenler 189,00 TL, ticari bir faaliyetten dolayı gürültü çıkartarak başkalarının huzur ve sükununu bozanlara bin 928 ila 9 bin 659 TL, yemek pişirme ve servis yerlerinde çöp atılması halinde 959 ile 9 bin 659 TL,  İnşaat atıklarını belirlenen yerler dışında atanlara 189 ile 9 bin 659 TL, izinsiz afiş asmanın cezası 189 ile 5 bin 792 TL, kullanılmaz haldeki motorlu kara ve deniz nakil araçlar ya da bunların mütemmim cüzlerini sokağa ve kamuya ait bir yere bırakan kişilere 477 TL para cezası kesilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum