Yeni Vergiler Geliyor

Yeni Vergiler Geliyor

Türkiye, Yeni Vergilerle Tanışmaya Hazırlanıyor. Belediye Gelirleri Yasası ile Sokak Lambasından Kaldırıma, Maç Biletinden Tatile Kadar Yeni Vergiler Gündemde.



Belediye Gelirleri Yasası ile sokak lambasından kaldırıma, maç biletinden tatile kadar yeni vergiler gündemde.

EMLAK VERGİSİ İKİ KATINA YÜKSELİYOR

Yüzde 50 ile yüzde 100 oranında artırılacak. Halen konutlardan binde 1 oranında alınan Emlak Vergisi yeni düzenleme ile yüzde 50 artırılarak binde 1.5'a çıkarılacak. Konut dışındaki diğer binalardan alınan vergi oranı ise binde 2'den binde 3'e yükseltilecek. Tasarıya göre bu oranlar Büyükşehir Belediyesi Kanunu'nun uygulandığı yerlerde yüzde 100 artırılarak uygulanacak.

ŞEHİT, DUL VE YETİME EK KONUT VERGİSİ

Bakanlar Kurulu'nun Türkiye sınırları içinde tek meskeni olan emekliler ile şehit aileleri, dul, yetim ve gazilerin emlak vergisini sıfıra indirme yetkisi de ortadan kalkacak.

ASTRONOMİK ÇEVRE TEMİZLİĞİ

Kamuoyunda çöp vergisi olarak bilinen Çevre Temizlik Vergisi, su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 20 YKr, diğer belediyelerde 15 YKr olacak. İş yerleri için kullanılan binalara ait Çevre ve Temizlik Vergisi, yedi gruba ve beş dereceye ayrılarak tarifeye bağlanacak. Örneğin birinci grup, birinci dereceye giren binalar yıllık 1400 YTL vergi ödeyecek.

SOKAK LAMBASI KİRASI

Sokak aydınlatma bedeli, elektrik faturalarına eklenerek vatandaşa yansıyacak. Buna göre elektrik (sokak aydınlatması) havagazı, doğalgaz ve likit petrol gazını tüketenlerin vergi oranları da arttırılacak. Verginin matrahı, satış bedeli olacak. Vergi oranı yüzde 1 ile yüzde 5 arasında konut ve iş yerinin türüne göre değişecek. 3 saat önce.. [1256534]

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum