YBÜ lisansüstü mezuniyet töreni yapıldı

YBÜ lisansüstü mezuniyet töreni yapıldı

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nde (YBÜ) 2013-2014 akademik yılı lisansüstü mezuniyet töreni düzenlendi.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nde (YBÜ) 2013-2014 akademik yılı lisansüstü mezuniyet töreni düzenlendi.

İller Bankası Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen törenin açılış konuşmasını yapan YBÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, üniversitelerinin öğrenci kabulünün çok kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen yüzde 33 lisansüstü öğrenci oranı ve yüzde 90'nın üzerinde açılan lisansüstü programlarıyla lisansüstü eğitimde gösterdikleri başarıyı vurguladı.

Kendilerini araştırma üniversitesi olarak konumlandırdıklarını vurgulayan Doğan, ’’Üniversitemiz, bu misyonunu yerine getirebilmesi için lisansüstü eğitimde nicelik ve nitelik olarak yüksek bir çıtayı yakalanması zorunludur. Bu durum, üniversitemizin araştırmacı bilim insanı yetiştirmede öncü üniversitelerden biri olma idealini gerçekleştirmede anahtar rol oynayacaktır’’ dedi.

Üniversitelerinin 2023 yılında dünyada ki ilk 5 üniversite içerisine gireceğine tüm ekibiyle inandıklarını ve bu inançlarının her geçen süre içerisinde kat ve kat arttığını kaydeden Doğan, sözlerine şöyle devam etti:

‘’Üniversitemiz hem Ankara’da hem Türkiye’de ham de uluslararası düzeyde çok iyi bir noktaya gelme yolunda hızla ilerlemektedir. Daha kurulduğumuz yıl yaklaşık 30 lisans programı ve 50’ye yakın lisans  üstü programla Türkiye’de bu yarışa katılmış olduk. Geçen 4 yıllık süre içersinde öğrencilerin yüzde 10’nu yurt dışında uluslararası öğrenci olarak kabul eden, yüzde 33’ünü lisans üstü öğrenci olarak kabul eden, uluslararası anlamda 100 yakın üniversite ve kurumlarla, ülke içerisinde çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve özel sektörle ilişki içersinde olan ve birlikte projeler yürüten bir dünya üniversitesi olma yolunda hızla ilerlemekteyiz. Üniversitemizin, 2023 yılında dünyada ki ilk 5 üniversite içerisine gireceğine biz inanıyorduk ve bu inancımız geçen süre içerisinde kat ve kat artmaktadır. Biz bu başarıyı henüz kampusu olmayan, her dönem başında acaba bu yıl öğrencilerimize nerde ders anlatacağız diye düşünen, öğretim üyelerinin kendilerine ait ofisleri bile olmayan ama yüreklerinde bu topluma hizmet etme aşkıyla yanıp tutuşan öğretim üyeleri sayesinde ve onların değerli öğrencileri sayesinde yakalamış durumdayız.’’

Üniversite olarak bu güne kadar yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgi veren Doğan, 190 yüksek lisans öğrencisi mezun etmenin sevincini hep birlikte yaşadıklarını sözlerine ekledi.

Törende Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Vekili Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl, Sağlık Bilimleri Enstitü Müdür Vekili Doç. Dr. Özen Özensoy, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdür Vekili Prof. Dr. Fatih Vehbi Çelebi, Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Burcu Avcı da birer konuşma yaptı.

Daha sonra mezununlar adına konuşma yapan Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı Mezunu ve Mezunlar Derneği Başkanı Mustafa Alpay, öğrenci başarısında üniversite ve bölüm hocalarının önemine vurgu yaparak, katkısı olan herkese teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından diploma töreni gerçekleştirildi. Mezuniyet Töreni, kokteyl ve toplu fotoğraf çekimleriyle sona erdi.

Törene, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.