Ybü Çubuk Külliyesi'nde Fidan Dikimi

Ybü Çubuk Külliyesi'nde Fidan Dikimi

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (YBÜ) Çubuk Külliyesine üniversite ve ilköğretim öğrencileri birlikte fidan dikti.

Külliye alanının ağaçlandırılması amacıyla YBÜ, Yeşil Türkiye Ormancılar Derneği ve Çubuk Orman Bölge Şefliği işbirliğinde fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinlikte konuşan YBÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, külliye alanına her yıl binlerce fidan dikmeye özen gösterdiklerini belirtti.

Fidan dikim etkinliğine üniversite öğrencisi adayı farklı ilkokullardan öğrencilerin katıldığına dikkati çeken Doğan, "Gelecekte bu üniversitede okuyacak yavrularımız tarafından, bu fidanların dikilmesini çok anlamlı görüyorum. Arkadaşlarına bu ağaçları kendilerinin diktiğini anlatacaklar. Ayrıca ağaçların gölgesinde otururken üniversite alanında bir dikili ağaçları olmasının gururunu yaşayacaklar." dedi.

Külliye alanında birinci etap inşaatının sonuna yaklaşıldığını aktaran Doğan, önümüzdeki dönem eğitime külliye alanında başlayacaklarını da belirtti.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan ise üniversite yerleşke alanının hızla ağaçlandırıldığını vurgulayarak, "Ankara'nın değişik semtlerindeki öğrencilerimiz eylülayından itibaren eğitimlerine burada devam edecek. Üniversitemiz sosyal donatı alanlarıyla, ağaçlandırılmış orman alanlarıyla, binalarıyla muhteşem bir eser olacak." diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol, üniversite öğrencileri ve farklı okullardan gelen ilköğretim okulu öğrencileri bin fidanı toprakla buluşturdu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.