YBÜ 1. ETAP (80 BİN M2 KAPALI ALAN ) İNŞAATI YIL SONUNA BİTİYOR

YBÜ 1. ETAP (80 BİN M2 KAPALI ALAN ) İNŞAATI YIL SONUNA BİTİYOR

"Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, içerisine metronun uzandığı, Türkiye'deki ilk kampüs ya da külliye olacak"

ANKARA (AA) - Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, "Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, içerisine metronun uzandığı, Türkiye'deki ilk kampüs ya da külliye olacak" dedi.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nin Esenboğa Mahallesi’ndeki kampüs inşaatında Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan ile incelemelerde bulunan Doğan, projenin olumsuz hava şartlarına rağmen hızla devam ettiğini, yıl sonunda birinci etabın tamamlanacağını belirtti.

Çalışmalar tamamlandığında, 1 milyon metrekaresi kapalı olmak üzere 2 milyon metrekare alanda, 11 fakülte, 4 enstitü, yurtlar, spor alanları ve yeşil alanlardan oluşan büyük bir külliye olacağını anlatan Doğan, "Birinci etapta yapılacak 3 fakülte ve bir laboratuvar binasının inşaatı devam ediyor. Birinci etap tamamlandığında üniversitemizin akademik ve idare birimlerinin büyük bir kısmını buraya getirmiş olacağız. 9 bin öğrencimiz var, önümüzdeki eğitim öğretim yılında yaklaşık 15 bin öğrenciyle burada eğitim öğretime başlamayı düşünüyoruz. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, içerisine metronun uzandığı, Türkiye'deki ilk kampüs ya da külliye olacak. Havaalanı metrosu son aşamaya geldi. Biz Ulaştırma Bakanlığına metronun bakım istasyonlarının yapılması amacıyla kampüs içerisinden 120 dönüm alanı tahsis ettik" diye konuştu.

Doğan, şunları söyledi:

’’Külliye, Selçuklu mimarisi tarzında inşaat edilmekte ve içerisine bisiklet yolları, yaya yolları bulunuyor. Bütünsel dizayna bakıldığında etrafına ulaşım araçlarıyla ulaşılacak fakat içerisindeki bütün ulaşım yollarının yaya olarak ya  da bisikletle yapılabilecek şekilde dizayn edildiği bir kampüs olacak. Tarihi bir mimarisi olmasına rağmen içerisi son derce modern yapılarla ve imkanlarla donatılmış olacak. Türkiye’nin en modern ve en büyük kampüslerinden biri olacak inşallah. Orman Genel Müdürlüğü ve DSİ ile yaptığımız anlaşmalar neticesinde kampüs içerisinde hem bir gölet olacak hem de ağaçlandırma çalışmaları olacak. Kredi Yurtlar Kurumu ile yapmış olduğumuz anlaşma neticesinde 40 dönümlük bir alanda büyük bir yurt yapılanması olacak. Bin kişilik yurt inşaatının proje çalışmaları devam etmektedir. Bunun haricinde üniversitemizin de yurtları olacak. Bunlar çok daha büyük kapasitede, yaklaşık 10 bin kapasitede yurtlar olacak."

Akademik ve idari personele yönelik TOKİ ile konut projelerinin olacağını kaydeden Doğan, "Bu da belli bir noktaya geldi. İnşallah bütün öğretim görevlileriyle hem yaşam olarak hem de eğitim olarak külliye alanına yerleşmiş bir üniversite olmayı hedefliyoruz" dedi.

Çubuk merkezde bulunan ve Gazi Üniversitesi’nden devralınan yerde sağlık meslek yüksekokulu kurulacağını ifade eden Doğan, "Üç yıllık bir uğraştan sonra bu yıl Gazi Üniversitesi’nden ilk binayı devraldık, inşallah dönem sonunda 3’üncü binayı da devralmayı hedefliyoruz. Biz başlangıç olarak 3 program tanımladık. Birincisi elektronörofizyoloji, ikincisi radyolojik görüntüleme teknikerliği, üçüncüsü ise çocuk koruma ve bakım hizmetleri. YÖK'te bunlarla ilgili çalışmalarımız ve öğretim görevlisi alımı çalışmalarımız devam ediyor. Bu dönem 3 programla çalışmayı başlatmayı amaçlıyoruz. Önümüzdeki yıllardan itibaren bu rakamı  peyderpey 18'e kadar çıkartmayı hedefliyoruz. Çubuk Belediye Başkanımız ile de görüştük, uzun vadede orada bir termal rehabilitasyon merkezi kurmak istiyoruz diye konuştu. 

ybu.jpg

 
Kaynak: Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.