Dr.Tuncay ACEHAN

Dr.Tuncay ACEHAN

yazarın özgeçmişi

        1958 yılında çubuk’ta doğdu. 1964-1969 yıllarında yıldırım beyazıt ilkokulu’nda , 1969-1972 yıllarında çubuk ortaokulu’nda, 1972-1975 yıllarında çubuk lisesi’nde, 1975-1982 yıllarında hacettepe tıp fakültesi’nde tahsil hayatını tamamladı. 


          üniversite yıllarında, beş yıl çubuk mttb ( milli türk talebe birliği) başkanlığı yaptı. bu teşkilatın çubuk’taki faaliyetleri kapsamında, ( akabe kitabevi ve kırtasiye, çubuk haber gazetesi,talebe pansiyonu, hicret-1400 kitabevi, akabe market, yardım sandığı, çocuklar futbol turnuvası, okuma yarışması, ev sohbetleri, seminerler, konferanslar, köy gezileri gibi) çerçevesini islami tebliğ ve irşad hareketinin belirlediği çok sayıda sosyal ve kültürel etkinlikte yer aldı. 
12 eylül 1980’de çubuk mttb  yönetimi ile birlikte mamak’ta gözaltına alındı ve kaldırılan tck 163. maddeden yargılandı ve beraat etti.


             1983 şubatında  "d a t ç a   sağlık ocağı tabibi"  olarak ilk resmi görevine başladı. 1991 yılına kadar,part-time serbest muayenehane hekimi, sağlık grup başkanı, datça kaymakam vekili olarak çalıştı.


             askerlik görevini, 216.dönem tabib asteğmen olarak, ankara sıhhiye orduevinde yaptı.


             1991-1999 yılları arasında "yenimahalle sağlık ocağı tabibi", 1999-2005 yılları arasında "çubuk devlet hastanesi acil tabibi" olarak çalıştı. halen çubuk’ta "m o d e r n   t ı p  p o l i k l i n i ğ i"nde tam gün hekim olarak çalışıyor…

 

              eşi ilahiyatçı öğretmen "müberra ışık" ve çocukları "ayşe merve" (başkent üni.matematik), "muhammed safa" (ufuk üni.tıp fak.),  "nur  mina" (aksoy koleji), ve "taha  tuna"dır...


              ilk siyasi tecrübesi 1995 genel milletvekili seçimidir. ankara ikinci bölge aday adayları arasında teşkilat yoklamaları ve anket çalışmalarında üçüncü sırayı almasına rağmen, genel merkez sıralamasında ve  kesin listede rp’den 10. sıra milletvekili adayı olarak seçimlere katılmıştır.


              2002 kasımındaki genel seçimlere, aynı bölgeden akp milletvekili aday adayı olarak müracaat etti; ancak aday olma başarısını gösteremedi.  

  
               bu iki siyasi deneme, ankara gibi büyük illerden milletvekili çıkabilmenin önşartının, taban ve kitle desteğinden daha çok, genel merkezin mazhariyeti ve şahsi kariyer derecesi yekününe endeksli olduğunu  öğretti...

         

             sivil toplum kuruluşlarının gelecek dönemde topluma daha rafine bir hizmet sunacağı düşüncesiyle, “çubuk platformu” kuruluş çalışmalarına katıldı. birinci dönemde yönetim kurulu üyesi ve başkan yardımcısı; ikinci dönemde başkan olarak vazife aldı.

 

               hayatı coşkulu ve anlamlı yaşamanın olmazsa olmaz şartını, sürekli ve düzenli spor yapmak olarak ilke edinen bir grup arkadaşıyla beraber, dört mevsim haftada dört kez koşu programını yıllar boyu istikrarlı bir şekilde devam ettirmektedir. kendilerine “4x4  i k i n c i   b a h a r spor ekibi” adını veren bu grup, her yıl haziran ayının son pazarında uzun bir yürüyüş gerçekleştirmektedir. ilk sene “atçayırından atpazarına” sloganı ve “atalarımız  ürünlerini satmak ve ihtiyaçlarını almak için bu yolu sayısız defa yürümüşlerdi” bilinciyle, altı kişi 40 km.lik çubuk-ankara yolunu altı saatte tamamladılar. bir yıl sonra, kuzeye yönelen ekip, 27 km.lik "karagöl" yürüyüşünü 14 kişi olarak;   ertesi yıl  batıyı hedef seçen ekip, 18 km.lik "miğre dağı" zirvesi  etabını da 16 kişi olarak tamamladı. zirveye ulaşanlar açısından, miğre’den bütün çubuk ovasını,akyurt’u, havaalanını, pursakları,  arkada kazan’ı, sanki kuşbakışı seyretmek, hiç bir çubukseverin ıskalamaması gereken  görsel bir şölen anısı olarak tarihe iz bıraktı. 2006 haziran son pazarında “ekip” 33 kişi olarak doğuya  hareket etti ve  tempolu bir yürüyüşle çok az kişinin bildiği çubuğun bir doğa harikası  “hacılar şelalesi” ne ulaştı. 26 km.lik bu yürüyüş, doğal bir değerimizi tanıtmak açısından  daha bir önem kazanmaktaydı. gelecek haziranlarda, şölen sırası meşeli yaylası,uluağaç yaylası atatürk çiftliği, aydos dağı  ve aktepe’ye gelecek...  2007 yılı haziran son pazarı hedef :   m e ş e l i   yaylası...
           sağlıklı yaşamak için, hayat boyu devamlı ve düzenli egzersiz yapmak isteyen her çubuklu bu şölenlere çağrılıdır ;  ancak antremanlara şimdiden başlamak şartıyla.                

 

Bu yazı toplam 3579 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar