YAZARIMIZ ŞAKİR ARIKAN ADAYLIK İÇİN İSTİFA ETTİ

YAZARIMIZ ŞAKİR ARIKAN ADAYLIK İÇİN İSTİFA ETTİ

Yazarımız Şakir ARIKAN AK Parti 2. Bölge adayı olmak iöin BOTAŞ'taki Başmüşavirlik görevinden istifa ettİ.

İlçemizi temsil edecek güçlü bir isim: Şakir ARIKAN AK Parti  2. Bölge Adayı Olabilmek için BOTAŞ'taki görevinden istifa etti.

Şakir ARIKAN Ak Parti'nin ileri gelen yöneticileri, dostları ile istişare ettikten ve AK Parti Yöneticilerinden aldığı destekle adaylık için ilk adımı attı
 

Şakir ARIKAN kimdir?

1966 yılında Kalecik’te doğan Şakir Arıkan, 1975’den itibaren ailesi birlikte  Çubuk’ta yaşamaya başladı.  Halen eşinin görevi nedeni ile 1994 yılında geldikleri Pursaklar’da yaşamaktadır.

İlköğretimi Çubuk  Yıldırım Beyazıt’ta, ortaöğretimini Çubuk İmam Hatip Lisesi’nde birincilikle bitirdi.Ortadoğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra,KinsgtonÜniveristesi-Kanada’da liderlik ve yöneticilik üzerine post-diploma eğitimi aldı.

Şakir Arıkan, özel bir inşaat firmasında başladığı profesyonel çalışma hayatına, sırası ile Çubuk Belediyesi ve Ankara Metrosu-BUGSAŞ’ta devam devam etti. 1996 yılında girdiği BOTAŞ’ta sırası ile mühendis, kıdemli mühendis, şube müdürü olarak görev yaptıktan sonra,  2004 yılında Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı. 2009 yılı sonunda Viyana’da kurulu Nabucco Gas Pipeline GmbH’te Teknik Daire başkanı olarak görevlendirildi. Bu görevde dört yıl çalıştıktan sonra yurda dönen Şakir Arıkan, istifa etmeden önce BOTAŞ’ta Baş Müşavir olarak çalışmaktaydı.

BOTAŞ’ta çalıştığı sürede ülkemizin uluslararası ilişkilerine yön veren Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı, Gastransit, Türkiye-Azerbaycan Doğal Gaz Boru Hattı, Türkiye-Yunanistan Enterkonnektörü, TANAP Projesinin  varisi olduğu Nabucco Doğal Gaz Boru Hattı  projelerinin her aşamasında üst düzey yönetici olarak görev aldı.  Ülkemizin enerji arz ve şebeke güvenliği, sözleşmesel yükümlülüklerinin yerine getirilmesi, doğal gazın kullanımı yaygınlaştırılması  için hayati  öneme sahip 4.500 km çelik boru hattı ve  üç adet kompresör istasyonun yapımını  başarılı bir ekip çalışması ile yönetti. Bu projeler ile:34 ilimiz bir medeniyet ve refah göstergesi olan doğal gazı kullanmaya başlarken;  sanayicimiz, hazinemizde yılda on milyarca dolaravantajı sağlamaya başladı; ülkemizinjeo-stratejik önemi arttı, enerjide ve dolayısı ile bölgesinde  oyun kurucu oldu. Merkezi dünyanın en yaşanabilir kenti Viyana’da bulunan Nabucco Projesi’nde çalışırken   aynı anda beş ayrı ülkede,  onbir ayrı sözleşmeyi  onsekiz ayrı ulustan teşekkül bir kadro ile  yönetti.

Çubuk İmam Hatip Lisesi Mezunlar Derneği (ÇİMDER)’in kurucu başkanı, Anadolu Düşünce ve Aksiyon Derneği (ADAB) kurucu yöneticisi olan, TEK-DER,  ODTÜ-MEBİVA, WÖNDER gibi derneklerde aktif çalışmalarda bulunan Şakir Arıkan’ın mesleği ile ilgili uluslararası tebliğ, makale ve söyleşileri , 1492:kolonyalizmin ilk tezahürü üzerine yayınlanmış makalesi bulunmakta; www.cubukhaber.com ‘da  sekiz  yıldan fazladır köşe yazısı yazmaktadır.

İnsan eşref-i mahlukat ve bizim insanımız, bizim ülkemiz her şeyin en iyisine layıktır  inancı ile Yeni Türkiye’nin inşasına tuğla taşımak; özellikle Çubuk, Kalecik, Pursaklar, Kızılcahamam, Kazan’ın refah ve yaşam seviyesine katkıda bulunmak, hülasa  bilmekten, görmekten, düşünmekten ve  de inanmakta gelen sorumluluğunun gereği olarak siyasete giren Şakir Arıkan, evli ve iki çocuk sahibi; ileri derece İngilizce, temel seviyede de Arapça ve Almanca bilgisine haizdir.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum