Şuayip Yaman       Görünen Köy

Şuayip Yaman Görünen Köy

YAZ OKULLARI FORMALİTEDEN ÖTEYE GEÇMİYOR

 

 

İlk ve orta öğretim kurumları 18 Haziran 2010 Cuma günü tatile girdiler. Üç aylık uzun tatil maratonunda öğrencilerin çok az bir kısmı tatile gidecek, bir kısmı çalışıp evinin ihtiyaçlarına ve önümüzdeki eğitim ve öğretim yılı masraflarına ekonomik katkı için çalışıp para kazanacak, çoğunluğu da sokaklarda aylak aylak dolaşacak.. Kimisi de günlerini bilardo salonlarında ve internet - cafeler de geçirecekler.

 

Gençleri, zararlı mekânlardan faydalı ve zararsız mekânlara yönlendirecek faaliyetlerin iyi seçilmesi gerekmektedir. Bu nedenle de ilgililerin ve yetkililerin bir araya gelerek, gençlere fayda getirecek aktiviteler üzerinde odaklaşması ve buna göre çalışmalar yapması elzemdir.

 

  Bu nedenle de ilgililerin ve yetkililerin bir araya gelerek, gençlere fayda getirecek aktiviteler üzerinde odaklaşması ve buna göre çalışmalar yapması zorunlu olmalıdır. Bunun içinde okullar tatile girmeden ilçe Kaymakamlığı koordinasyonunda; Belediye ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkılarıyla ihtiyaçlar tespit edilmeli, organizasyonlar düzenlenmeli, plan ve programlar, kayıtlar yapılmalı ve icraata geçirilmeli idi.

 

 Büyükşehir Belediyesi, Gençlerin vakitlerini iyi ve düzenli bir şekilde geçirmesi için; Sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler düzenleyerek, onların hem ailelerine, hem topluma ve hem de devlete faydalı birer insan olmaları için katkı sağlamaktadır. Bu faaliyetler ise her yıl düzenli ve mükemmel olarak yapılmaktadır.

 

İlçe Kaymakamlığı da geçtiğimiz yıllarda “Yaz Okulları”na önem vermiş, bu amaçla çeşitli branşlar da faaliyetler yapmış, güzel de olmuştu.

 

Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü çeşitli spor dallarında şimdilerde “Kurs kayıtları” yapmaktadır. Bu çalışmalar: Voleybol, Basketbol, Tenis, Hentbol, Jimnastik, Güreş, Dart ve Halk Oyunları dalları ile sınırlı bırakılmış.. Önceden daha çok branşta ve hatta eğitim dallarında da kurslar açılırdı.

 

Çubukspor Kulübü Başkanlığı da 7-14 yaş grubundaki gençler için “Futbol Kursu” açacakmış, bu konuda çalışmaları var.

 

Kurs açmakla olmuyor. Gençleri kurslara özendirmek için ciddi çalışmalar yapmak gerekir.

 

İlçemizde, sahipsizlik, ilgisizlik ve işsizlik sonucu; madde bağımlıları artmakta, gençler zararlı mekânlara gitmekte veya itilmekte, buna paralel olarak da ilçenin asayiş ve güvenliği hala sorun olmaya devam etmektedir. Bunun sonucu da sıcak Yaz günlerinin başlamasına rağmen insanlar akşamları dışarı çıkıp gezememektedirler.

 

Ayrıca sporun hemen her branşında yetenekli ve başarılı olabilecek gençlerimiz kendilerini ispatlama imkânı bulamamaktadır. İstanbul‘un taşında toprağında dünyaca ünlü sporcular yetişirken, yeşil, tertemiz havası ve spor yapmaya elverişli arazisi olan ilçemizde neden başarılı sporcular yetişmiyor?

 

Kişisel imkanları ve becerileri ile Ankara’daki spor kulüplerine giden gençlerimiz ise bir müddet sonra maddi ve manevi imkansızlıklar sonucu bu etkinliklerini bırakmak zorunda kalıyorlar. Çünkü herkes kendi derdinde ve o çocuklara sahip çıkılmıyor.

 

Yüz bine yaklaşan nüfusu ile İlçemizde spor yapacak alanlar sadece Çubuk Şehir Stadı, Kapalı Spor Salonu ve bir Yeşil Çubuk Parkı içinde bir de Esenboğa Mahallesi’nde olmak üzere iki halı saha ile sınırlı.. Halbuki hemen her mahalleye, içinde; Basketbol, voleybol, çim ve halı sahaların yer aldığı spor kompleksleri yapılabilirdi. Bunu düşünen hiçbir zihniyet şimdiye kadar Çubuk’ta yönetime gelemedi veya getirilmek istenmedi. Bu gidişle de olmayacak.

 

Gençlerine sahip çıkmayan yöneticiler unutulmaya, bir müddet sonra da silinmeye mahkûmdurlar. Hemen her branşta açılacak olan Yaz Spor Okul’larının ciddiyet içinde bir an önce başlaması; Gençlerin kötü alışkanlıklardan kurtulması için bir amaç ve araç olacaktır. Bu da İlçeye huzur ve güveni getirecek, insanlar bir arada ve mutlu bir şekilde yaşamlarını idame ettireceklerdir.

 

UNUTMAYINIZ Kİ !.. EN BÜYÜK YATIRIM GENÇLİĞE YAPILAN YATIRIMDIR.

Bu yazı toplam 3639 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.