Yaz mevsimi geldi düğünler başladı

Yaz mevsimi geldi düğünler başladı

Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte düğünler de yoğun bir şekilde kendini göstermeye başladı.



Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte düğünler de yoğun bir şekilde kendini göstermeye başladı. Kış mevsimi boyunca yapılan hazırlıklar bugünlerde yerini düğün telaşına bırakırken düğün salonları ve mahalle aralarında davul ve saz sesleri yükselmeye başladı. Hemen hemen her gece yapılan düğünler ile birlikte oldukça hareketli bir yaz mevsimine girildiği gözlenirken önümüzdeki haftalarda mutlu bir birlikteliğe atılan ilk adım olan düğünlerin daha da artması bekleniyor.


Başta gelinlik ve damatlık satan mağazalar olmak üzere, mobilyacılar, beyaz eşya mağazaları, giyim mağazaları ve kuyumcular düğünlerden kendilerine düşen kısmeti alıyor.

Esnaf satışlardan memnun değil.
Yeni ev kuracakların uğrak yerlerinden biri de beyaz eşya satan mağazalar oluyor. Ancak son dönemlerde seçim dolayısıyla yaşanılan sıkıntıların satışlarını etkilediğini belirten beyaz eşya satıcıları, müşterilerine yardımcı olduklarını ve uzun vadede ödeme imkanı sunduklarını dile getirdiler.Konuyla ilgili görüştüğümüz İhlas Ticaretin sahibi Şerafettin ÖZDEN ; Beyaz eşya satışlarımız geçen yıla oranla yüzde25 daha düşük geçen yıl işlerimiz daha iyiyidi.Sektörün genelinde bir durgunluk var diyen ÖZDEN ;Bunun sebebinin Cumhurbaşkanlığı seçimi ve 22 temmuzda yapılacak olan seçimler'den kaynaklandığını belirtti.
En güzel şekilde düğünlerini gerçekleştirmek isteyenlerin bir başka durağı ise konfeksiyon mağazaları oluyor. Şu sıralar gelinlikler kadar damatlıklarda büyük ilgi görüyor. Burgazlar manifatura'nın sahibiMustafa BURGAZ , damatlıkları genellikle takım elbise, ayakkabı, cüzdan ve kemer gibi set olarak sattıklarını belirterek, bunun daha fazla ilgi gördüğünü belirtti.Fiyatların geçen yıllarla aynı olduğunu belirten Burgaz ;Geçen yıl satışlarımız bu yıla nazaran daha iyiydi seçimlerden dolayı piyasanın genelin'de bir durgunluk var seçimden sonra piyasanın hareketleneceğini umut ediyoruz dedi.

ESKİYE GÖRE AZ
Evlenecek olanlar veya sünnet olacak çocuklar, hayatları boyunca bir kez yaşayacakları bu güzelliklere en iyi şekilde hazırlanmak için büyük gayret gösterirken, bu da en çok esnafa yarıyor. Ancak, düğünlerin vazgeçilmez hediyeleri arasında yer alan altın satışları şu günlerde oldukça düşük oranda seyrediyor. altın fiyatlarında yaşanan yükseliş, altın satışlarında geçen yıllara oranla azalmaya neden oldu.
Vatandaşların düğünler nedeniyle en azından bir küçük altın hediye olarak götürmek istediğini dile getiren kuyumcular, altındaki yükselişin nedeniyle küçük altının fiyatının şu sıralar 50 YTL olduğunu söylediler. 
                                                                                                    (Ç.H)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.