Yaz Kur'an Kursları Sona erdi

Yaz Kur'an Kursları Sona erdi

Çubuk Müftülüğünce düzenlenen yaz Kuran kurslarının sona ermesi nedeniyle kursiyerlere belge ve çeşitli hediyeler verildi.

 

Çubuk  İlçe Müftülüğüne bağlı  Merkez Bahçeli Kur'an Kursu,Nur Muhammed Kur'an Kursu,Esenboğa Kur'an Kursu,Fatih Sultan Mehmet Kur'an Kursu,Merkez Kız Kur'an Kursu  ve Merkez Kocalar Mescidin de ayrı ayrı tören düzenlendi. 

mescid.jpg

İlçe  Müftüsü Ali Canbolat, Müftülük Şef'i İsmail Demirtaş, Kur'an Kursu Öğreticileri Hatice Bağ,Ayşe Alcan,Emine Çubuk,Emine Tekin ,İmam Hatip Mustafa Bağcı ve öğrenci velileri katıldı. Törenler  sırasında kursiyer öğrenciler okudukları Kur'an Kerim ve ilahilerle programa renk kattılar.
Kurslarda öğrencilere Kur'an-ı Kerim, itikat, ibadet, ahlak ve siyer konularında dersler verildi. Ayrıca, derslerde verimliliğinin artırılması amacıyla çeşitli sosyal aktiviteler de gerçekleştirildi. Kursların sona ermesi dolayısıyla, İlçe Müftüsü Ali Canbolat, "Diyanet İşleri Başkanlığının 'Haydi Çocuklar Yaz Kur'an Kursuna' kampanyasına bu yıl da yoğun ilgi olmuştur.
Çubuk’un  bütün Camilerinde kursa devam eden çocuklara, sevgi, saygı, birlik ve beraberlik duygularının yanı sıra, vatan ve millet ve anne-baba sevgisi gibi konular da anlatılmıştır. Öğrencilerin kurslara ilgisini artırmak amacıyla sosyal aktivitelerin yanında öğrenciler arasında Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma, bilgi yarışması, tiyatro, yüzme ve futbol müsabakaları gibi çeşitli sosyal etkinlikler düzenlenmiştir. Öğrencilere de kendilerini daha iyi yetişmeleri konusunda tavsiyelerde bulunarak onları yetiştiren din görevlileri ve Kur'an Kursu Öğreticilerine teşekkür ederim" dedi.


Müftülük Şef’i İsmail Demirtaş  ise; "Yaz Kur'an Kurslarımızda çocuklarımızın eğitim ve öğretimlerine, dini gelişimlerine katkı sağlarken, ihtiyaçları olan sosyal ve kültürel alanlarda da fayda sağlamayı amaçlamaktayız. Bu etkinlikler; çocuklarımız arasındaki kaynaşmayı, motivasyonu, verimliliği, sevginin, saygının kısacası nezaketin temellerini pratiğe dökme imkanını  vermektedir" dedi.

esenbog.jpg

esenboga.jpg

f.sultan.jpg

merkez-k.kur.jpg

mescid2.jpg

mescid1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.