Yaz Kur'an Kursları Başlıyor

Yaz Kur'an Kursları Başlıyor

Okulların tatile girmesine sayılı günler kala, Çubuk Müftülüğü de Yaz Kur’an Kursları için harekete geçti.

Yurt genelinde olduğu gibi Çubuk'ta da  açılacak olan Yaz Kur’an Kursları, bu yıl üç aşamalı olarak gerçekleştirilecek. 21 Haziran’da başlayacak olan kursların, 20 Ağustos’ta tamamlanması planlanırken, kurslara katılmak isteyen ilköğretim okulu öğrencilerinin 5’inci sınıfı bitirmiş olmaları gerekiyor.

Çubuk İlçe Müftüsü Ali Canbolat, ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik olarak ‘Yaz Kur’an Kursları’ açacaklarını bildirdi. Müftü Canbolat, “2010 yılı Yaz Dönemi Kur’an Kursları’nı, 21 Haziran günü itibariyle başlatacağız. Eğitimler, 20 Ağustos tarihinde sona erecek.” dedi.

Kursların, alfabe öğrenme, Kur’an-ı Kerim’i okumaya başlama ve geliştirme şeklinde üç aşamaları olarak faaliyet göstereceğini vurgulayan Müftü Canbolat , kurslara katılmak isteyen ilköğretim okulu öğrencilerinin 5’inci sınıfı bitirmiş olmaları gerektiğini belirterek, “Veliler, yazılı bir başvuruyla çocuklarının söz konusu kurslara katılmalarını sağlayabilirler.” diye konuştu.

İlçe Müftüsü Ali Canbolat, “Her Yıl olduğu gibi bu yılda yaz kurslarımıza ilginin yoğun olacağını tahmin ediyoruz.Gerekli hazırlıklarımızı tamamladık,yaz kursunda görevlendirilecek arkadaşlarımız bir hafta semire katıldılar. Çünkü Yaz Kur’an Kursları, tatile giren öğrencilerimiz için büyük nimet. Yavrularımız bu kurslar sayesinde hem Allah’ın kelamını, hem de ihtiyaç duydukları dini bilgileri öğreniyorlar.” diye konuştu.  

Canbolat'tan Ailelere Çağrı


Kur’an-ı Kerim’in Allah kelamı olduğunu vurgulayan Müftü Canbolat, “O öyle bir kitaptır ki, içimizi dışımızı aydınlatan ışık, kalplerimize ibretleri ve hikmetleri yağdıran nasihat, maddi ve manevi hastalıklarımıza şifa, huzur ve saadet kaynağıdır. Kur’an öğretimi, hem öğrenen, hem de öğrenen için ayrı ayrı fazilet kaynağıdır. İlk Kur’an öğretmeni Sevgili Peygamberimiz ve onun öğrencileri de eşsiz ashabı ikramdır. Peygamberimiz bir hadisinde şöyle buyurmuştur: ‘Sizin en hayırlınız, Kur’an-ı Kerim’i öğrenen ve öğreteninizdir’ Böyle bir yüce kitabı çocuklarımıza öğretmek, biz anne ve babaların üzerine düşen önemli görevlerden birisidir. Onun için çocuklarımızı Yaz Kur’an Kursları’na el birliği içerisinde göndererek, o aydınlık yolda yürümelerini sağlayalım. Şimdiden yavrularımıza Allah’tan zihin açıklığı ihsan etmesini niyaz ediyor, başarılar diliyorum” dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.