Yayla Kurbanı Lezzetli Olur

Yayla Kurbanı Lezzetli Olur

Aydos Yaylası'nda özenle yetiştirdiği koyun ve koçlarını kurbanlık satışına saunan Yukarı Çavundurlu Emrullah Ateş, 8 aydır özenle yaylada kekikle beslediği kurbanlıkları için yaylada müşteri bekliyor.

Kurban Bayramı'ndan umutlu olduğunu anlatan Emrullah Ateş, küçükbaş hayvanlarını 450 ila 1000 lira arasında değişen fiyatlara satışa sunduğunu belirtti.

 Yaylada beslenen hayvanların etinin ahırlarda yemle beslenen hayvanların etinden çok farklı olduğunu söyleyen Emrullah Ateş, ’’Yaylada 30 yıldır küçükbaş hayvan yetiştiriyorum. Şuanda elimde 400 koyun ve 300 de kuzusu bulunuyor. Bunlardan 250 adeti kurbanlık için satacağım. Şuanda kurbanlık fiyatları 450’den başlayarak 1000 TL’ye kadar gidiyor. Taban fiyatımız 450’den başlıyor. Hayvanlarımız özellikle Aydos yaylasında doğal ortamda yetişiyoruz. Aynı çobanın hayvanları otlatması, annelerini sürekli emmeleri ve organik beslenmeleri hayvanlarımızın kalitesini artırmaktadır. Yaylada otlayan koyunların eti her zaman daha lezzetli oluyor. Bunu bilen vatandaşlar yaylaya gelerek kurbanlıklarını buradan alıyor’’ dedi.

2img_6200.jpg

Etin lezzetini bilen insanların kendilerinden gelerek kurbanlıklarını aldığını anlatan Emrullah Ateş, ’’Yukarı Çavundur yaylamızda satışlarımız devam etmektedir. Aynı zamanda Çarşamba gününden itibaren de Hasköy Solfasol mezarlığının önünde satış yapacağız. Küçükbaş kurbanlık almak iteyenler 0538 252 71 80 telefon numaramdan bana her zaman ulaşabilirler’’ diye konuştu.   

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.