YATILI HAFIZLIK KUR’AN KURSU TEMELİ ATILDI

YATILI HAFIZLIK KUR’AN KURSU TEMELİ ATILDI

Çubuk Suffa Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından yapımına başlanan, ‘Yatılı Hafızlık Kız Kur’an Kursu ve Müştemilatı’nın temel atma töreni yapıldı.

Şuayip YAMAN

Sunuculuğunu Mustafa Sandıklı’nın yaptığı Temel Atma Töreni’ne MHP Genel Başkan Yardımcısı ve MHP Ankara 2. Bölge Milletvekili ve 26. d önem milletvekili seçimi 2. Bölge Milletvekili adayı Şefkat Çetin, MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, MHP Ankara 2. Bölge 26. Dönem milletvekili adayı Yaşar Yıldırım,

 

AK Parti 2. Bölge milletvekilleri ve 26. Dönem 2. Bölge milletvekili adayları Nevzat Ceylan, Ayhan Yılmaz

 

Çubuk İlçe Kaymakamı Cemal Şahin,

 

Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, Çubuk eski belediye başkanları Adem Tuğluca ve Lokman Özden,

 

 AK parti İlçe başkanı Av. Baki Demirbaş,

 

Pursaklar Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Demir,

 

MHP Çubuk İlçe Başkanı Adem Kisecik ve Yönetim Kurulu üyeleri,

 

Sivil toplum örgüt temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

 

Tören, Kızılca Mahallesi İmam Hatibi Hafız Sabri Gökçe tarafından Kur’an Kerim Tilaveti’nin okunması ile başladı.

 

SUFFA Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Emekli Müftü Abdurrahim Somuncu yaptığı açılış konuşmasında; Sevgili Peygamberimiz, “Sizin hayırlınız Kur’anı Kerim’i öğreten ve öğrenendir” buyurmuşlardır.

 

Onun için kalplerimizi nurlanıyor, temizleniyor. İnsan öldüğü zaman her şey sona erer. Sadece amel defteri açık kalır. Yani dünyada iken yaptığı ibadetler ve iyilikler devam eder.

 

Yaptığımız eserler ömrümüzü uzatmaktadır. Mimar Sinan ve Fatih Sultan Mehmet  unutulmaz büyük eserler vermişlerdir. Onlar hala eserleri ile yaşmaktadırlar.

 

Hafızlık Peygamberimiz döneminde başlamıştır. ilk hafız da Hazreti Muhammed’dir. Ondan sonra da Halit Bin Velid’dir.

 

Yatılı Hafızlık Kız Kur’an Kursu inşaatı inşallah en kısa zamanda bitecek, okulumuzun açılışını da en kısa zamanda yapacağız.

 

Burada emeği geçen herkesten Allah razı olsun, onlara teşekkür ederim.”

 

AK Parti Ankara 2. Bölge Milletvekili Ayhan Yılmaz, “Böylesine güzel bir eserin yapımına öncülük ettiği için Abdurrahim hocama, yönetimine ve emeği geçenlere sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

 

İnsanlar öldükten sonra sadece hayır defterleri açık olur. Hayırlarımıza devam edelim.

 

Emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür ederim.” 

 

SUFFA Dernek Başkan Yardımcısı ve Çubuk Müftüsü Bilal Kara hafızlığın önemi ve değeri konusunda yaptığı konuşmada, “Kuran’ı Kerim’in tamamını ezberleyen, yani ezbere bilen kişiye “HAFIZ” diyoruz.

 

Resulullah (S.A.V.)  hadisi şeriflerinde “Ümmetimin en şereflileri Kuran’ı Kerim’i ezberleyenlerdir” buyurmuştur.

 

Bir noktada hafızlık vahyi muhafaza etmek, satırlardan göğüslere aktarmaktır.

 

Hafızlık yapmak Kuran’ı Kerim’i ezberlemek zor bir başlangıçtır. Yapılan hıfzı muhafaza etmekte çok önemlidir.

 

Kuran’ı Kerim’i bilip te onunla amel etmeyen, dünyanın geçici süsüne aldananı Kuran’ı Kerim’de unutur.  Yevmi mahşerde aleyhine şahitlik yapar.

 

Hafızlığın mükâfatı cennette “Cemalullah’la” şereflenmektir. Hafızlar mukaddes kitabımızı gönüllerinde taşırlar. Dik yokuşları rahat bir şekilde aşarlar. Hallerinden hiçbir zaman şikâyette bulunmazlar. Çünkü bu işin sonunun cennet olduğunu bilirler.

 

Kuran’ı Kerim yaşama rehberidir. 

 

Kuran’ı Kerim’i okumak Cenabı Allah’la sohbet etmektir.

 

-Peygamberimiz (S.A.V.) “Cenabı Allah’la sohbet etmek ister misiniz? diye sahabeye sorduğunda,

 

-Sahabe: Elbette isteriz diye cevap veriyorlar.

 

-Peygamberimiz: Öyle ise Kuran okumaya devam ediniz” diye buyurmuştur.

 

İşte hafız olanlar devamlı Cenabı Allah’la sohbet halindedirler.

 

Hafız olmak Kuran aşığı olmaktır. Bir noktada gönüllerini Kuran’ı Kerim’le cilalamaktır. Zihinlerini ‘İlahi Kelam ’la süslemektir. Kuran’ın manası ile lafzını aynı gönülde birleştirmek bir noktada mayalama yapmaktır.

 

Hafızlık istek, arzu, benimsemek işidir. Dünya işleri olan ilişkilere mesafe koymaktır. Dünya beklentisi olmadan diz-dirsek çürütmektir. İnsanların çeşitli rahatlıklar içinde geçirdikleri zamanda, rahlenin üstünde Kuran’ı Kerim’i önüne alıp, gece yarılarına kadar Kur’an-ı Kerim’le sırdaş olmaktır.

Peygamber Efendimiz (S.A.V.) bir hadisi şeriflerinde: “Ümmetimin en şereflileri, Kuran’ı Kerim’i taşıyanlardır” buyurmuşlardır. Burada esas olan Kuran’ı Kerim’i ezberlemek değil, O’nunla amel etmektir.

 

Kuran’ı Kerim’i mezarlara okumak için değil, dirilere nasihat etmek için vahiy edilmiştir. Milli şairimiz merhum Mehmet Akif ERSOY bu durumu dizeler halinde ne güzel ifade etmiştir:

 

İbret alınmaz her gün okuruz ezbere de;
Bir ibret aranmaz mı ayetlerde?

Ya okur geçeriz bir ölünün toprağına
Ya açar bakarız nazm-ı celilin yaprağına

 

İnmemiştir hele Kur’an bunu hakkıyla bilin
Ne teze mezara okunmak ne fal bakmak için

İnmemiştir hele Kur’an bunu hakkıyla bilin
Ne duvarlara asılmak ne el sürülmemek için

 

İnmemiştir hele Kur’an bunu hakkıyla bilin
Ne tezhip ne sülüs ne hat yazmak için

İnmemiştir hele Kur’an bunu hakkıyla bilin
Ne tapınak ne nutuk ne vaaz dini için

 

İnmemiştir hele Kur’an bunu hakkıyla bilin
Ne meslek kaygıları ne kariyer hesapları için

İnmemiştir hele Kur’an bunu hakkıyla bilin
Ne erkeği yüceltmek ne kadını aşağılamak için
Ne Araba paye vermek ne Acemi hor görmek için

 

Önemli olan Rabbimizin, katından gönderdiği vahyi anlamak ve onunla amel etmektir. Hafızlık Hz. Allah’a dost olmaktır.

 

Hafızlık müessesesi hayat devam ettikçe hiç sönmeyecek ve devamlı olarak Rahmani meşale olarak yanacaktır. Hafızlar hep Kuran’ı Kerim’le adları anılan bahtiyar insanlardır. Onlar parayı, malı-mülkü değil, Kuran’ı Kerim’i ve onun sahibi olan Hz. Allah’ı dost edinenlerdir.

 

Soğuk-sıcak demeden rahlenin başında oturup sabır ve sebatla, geceleri nurlu seherlere taşıyanlardır. Onlar Zikrullah’ı dillerine nakşederek işleyenlerdir.

 

Kuran’ı Kerim hafızların başında billurdan bir taç hükmündedir. Bu taç, Hz. Allah katında kralların, dünyevi makam ve mevkilerinden çok daha hayırlı ve üstündür.

 

Hafızlık çorak toprakta gül yetiştirmek kadar zordur, zahmetlidir. Ama Nebevi iklimden onun kokusu hoş gelir. Hafızlar karanlık geceleri aydınlatan kandillerdir. Gönül semasının parlayan yıldızlarıdır.

 

Hafızların önderi Peygamber Efendimiz (S.A.V.): “Sizin en hayırlınız Kur’an-ı Kerim’i öğrenen ve öğreteninizdir” buyurarak hafızları yüceltmiştir. Çünkü, ilk hafız Peygamberimiz (A.S)’dır. Hafızların mükâfatını Rabbimiz Allah (C.C.) misliyle verecektir. Peygamber Efendimiz (S.A.V.) Kuran’ı Kerim okumanın önemini şu mübarek Hadisi Şerifleriyle ne güzel belirtmektedir. “Kuran’ı Kerim’i  okuyan mümin portakal gibidir: Kokusu hoş, tadı güzeldir. Kuran’ı Kerim  okumayan mümin hurma gibidir: Kokusu yoktur, tadı ise güzeldir. Kuran’ı Kerim okuyan münafık fesleğen gibidir: Kokusu hoş fakat tadı acıdır. Kuran’ı Kerim okumayan münafık Ebû Cehil karpuzu gibidir: Kokusu yoktur ve tadı da acıdır.” (Buhârî)

 

Kuran’ı Kerim on dört asırdan beri bir harfi bile değişmeyen, manası da âlemleri kuşatan, İlahi bir sevdaya düşen hafızların gönüllerinde açan bir vahiy çiçeği olarak bulunmaktadır.

 

Hafızlar İslam’ın ve Kuran’ı Kerim’in ruhunu yaşatanlardır. Aynı zamanda yaşayan ve yürüyen Kuran’ı hıfz edenlerdir.

 

Rabbim hafızların sayısını artırsın.”

 

Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, “İlçemiz bu tür hayır çalışmalarında Ankara’nın ilçeleri içinde farklı bir kimlik taşımaktadır.

 

240 kızımıza hitap edecek olan Kur’an Kursu son derece lüzumlu ve gerekli bir eğitim olarak hayırlı olsun..

 

Çocuklarımız genel olarak okulun, öğretmenin ve ailenin elinden çıkmış oluyor. Sosyal medyada hit olmuş kişileri örnek seçiyor.

 

Bunu görmek için bir yerlerden başlamamız gerekiyordu. İşte burada Suffa Derneği böyle bir şeye karar vermişler. Bu amaçla da 2013 yılında bir çalışmaya başladılar. Bu bir çığırdır, sadakayı cariyedir. 

 

Emeği geçenlere teşekkür ederim. Bu eserde biz de elimizden gelen yardımı ve desteği sunacağız.”

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara 2. Bölge Milletvekili Sefkat Çetin, “ Hayırsever vatandaşlarımız bu hayırlı işi bu seviyeye getirmiş, diğer hayırsever vatandaşlarımın da şimdiye kadar yapılanları destekleyerek bitirmelerini temenni ediyorum.”

 

AK Parti 2. Bölge Milletvekili Nevzat Ceylan ve 26 . Dönem milletvekili adayı Nevzat Ceylan, “Nizam Aemleri davasında emeği geçenleri teşekkür ederim. “ 

 

MHP Ankara 2. Bölge 26. Dönem Milletvekili adayı Yaşar Yıldırım, “ İsmi Suffa.. Medine-i Münevvere’ de bulunan kutsal bir yerin ismi vermişsiniz.

 

 Medine’de üç kutsal yerimiz vardır. Bunlar;

 

  • Mescid-i Haram,
  • Mescid-i Aksâ,
  • Mescid-i Nebevî

 

Dördüncü kutsal mekân da Medine buradadır; oda Suffa’dır.

 

Burası Bosnalı, Arnavut, Çeçen, Dağıstanlı, Afganlı buradadır. Burası Ümmeti Muhammedin sığındığı bir limandır.

 

 Burası ikinci Medine’ye yakın bir yerdir.

 

Allah’ım bu ülkede ne Kürdistan’ı ve ne de Lazistan’ı kurdurmasın...”

 

Plaket töreni:

 

Yatılı Kız Kuran Kursu’nun yapımı için destek ve katkılarından dolayı; Ankara 2. Bölge Milletvekili Ayhan Yılmaz, İlçe Kaymakamı Cemal Şahin, Ankara Büyükşehir Belediyesi Melih Gökçek,  Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanı Ömer Öksüz,  Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Yönetim Kurulu üyesi ve Çubuk eski belediye Başkanı Lokman Özden, Mustafa Bağ, Kocalar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Koca,  Çubukspor Kulübü Başkanı ve Müteahhit Fatih Işık, Kocalar hazır beton Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Koca, Kuzallar İnşaat, Hafriyat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kuzal Mutaş Endüstriyel Mutfak Mak. San. ve Tic. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kuzucu, Sıhhi Tesisatçı Fethi Can, Müteahhit Cemal Tekin, Hayırseverler; Abdullah Teber, İhsan Demir, Akız Topaklı ve Nevzat Yıldırım’a protokol tarafından plâket verildi.

 

İlçe Müftüsü Bilal Kara’nın besmele ve duaları ile temel atma törenine başlandı ve protokol tarafından butona basıldı.

 

Tasavvuf Müziği sunumunda; Hamdi Somuncu, Alaaddin Durmuş ve Erdem Aydoğdu’dan oluşan imamlar ilahi eserleri seslendirdiler.

 

Katılımcılara yemek ikram edildi.

k.kursu-vert.jpgk.kursu1-vert.jpgk.kursu2-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.