Yaşlılara Saygı Haftası Kutlandı

Yaşlılara Saygı Haftası Kutlandı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü İshak Çiftçi, "Biz size takatiniz dolayısıyla bakmıyoruz, yüreğiniz için bakıyoruz.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü İshak Çiftçi, "Biz size takatiniz dolayısıyla bakmıyoruz, yüreğiniz için bakıyoruz.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü İshak Çiftçi, "Biz size takatiniz dolayısıyla bakmıyoruz, yüreğiniz için bakıyoruz. İnsan kaç yaşında olursa olsun, ne kadar yaşarsa yaşasın yüreği yaşlanmaz" dedi.

Çiftçi, Çubuk Abidin Yılmaz Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde, Yaşlılar Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katıldı.

Çiftçi, kurum ve çalışanlar ile ilgili bir sıkıntı olduğunda konunun mutlaka kendilerine iletilmesini istedi. Çiftçi, şunları kaydetti:

"Biz size takatiniz dolayısıyla bakmıyoruz, yüreğiniz için bakıyoruz. Çünkü insan kaç yaşında olursa olsun, ne kadar ömür yaşarsa yaşasın bir insanın yüreği yaşlanmaz. Biz yüreğinize göre size bakmak istiyoruz. Yüreğinize göre yaşam alanları, imkanlar oluşturmaya çalışıyoruz. Size geçmişte bu memleketi bize bıraktığınız için bugünlere getirdiğiniz için ne kadar minnet duysak azdır. Hakkınızı ödeyemeyiz. Eğer herhangi bir sıkıntı olursa bize söyleyin lütfen, hiç çekinmeyin."

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Yaşar Yiğit de yaşlılara hizmet edenleri gördüğü zaman mutlu olduğunu belirterek, yaşlılara sadece bir hafta değil her zaman saygı ve sevgi gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Yiğit, "Bizim kitabımız yaşlılara 'öf' demeyi bile yasaklamıştır. Peygamberimiz şöyle sesleniyor ashabına, 'Bizim küçüklerimize merhamet etmeyen, büyüklerimize saygı göstermeyen bizden değildir.' Bizim sizlerden öğreneceğimiz, sizlerden alacağımız çok fazla güzellik olduğunu biliyoruz. Bu ülkede hiçbir insan yalnız kalmaz ve kalmasın. Hiçbir insan sevgisiz, muhabbetsiz kalmasın. Hiçbir zaman insanın halini hiçe sayan bir toplum olmayalım" dedi.

Konuşmaların ardından huzurevi sakinlerine çiçek sunuldu, Hazreti Muhammed'in hayatını anlatan kitaplar hediye edildi.

Tasavvuf müziği konserinin de verildiği etkinliğe, Çubuk Belediye Başkanı Tuncay AcehanAile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Ankara İl Müdürü Selim Çelenk, AK Parti İlçe Başkanı Baki Demirbaş, Çubuk Abidin Yılmaz Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Emin Tamtürk, İlçe Müftüsü Bilal Kara ve belediye meclis üyeleri katıldı.

cubuk-abidin-yilmaz-huzurevi-nde-yaslilar-haftasi-5327339_b.jpgcubuk-abidin-yilmaz-huzurevi-nde-yaslilar-haftasi-5327342_b.jpgcubuk-abidin-yilmaz-huzurevi-nde-yaslilar-haftasi-5327344_b.jpg

Kaynak: Haberler.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.