Yaşlılar Doyasıya Eğlendi

Yaşlılar Doyasıya Eğlendi

Çubuk'ta yaşlılar haftası davullu zurnalı kutlandı. Huzurevinde kalan yaşlılar doyasıya eğlendi.

Yaşlılar Haftası münasebetiyle tertiplenen programa Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı, Belediye Başkanı Lokman Özden, Ankara İl Sosyal Hizmetler Müdürü Neriman Koca ve Çubuk Lisesi Öğretmen, Öğrencileri ve Süleyman Demirel huzurevlerinde kalan yaşlılar katıldı.

Huzurevinde kalan sakinlere önce mangal yakılarak açık hava da piknik yapıldı. Daha sonra Çubuk Lisesi öğrencileri davul zurna eşliğinde huzurevine gelerek hazırlamış oldukları eğlence programını icra ettiler. Öğrencilerin tek tek ilgilendiği yaşlılar sevinçlerinden göz yaşlarına hakim olamazken, öğrencileri de ağlattılar. Hafta nedeniyle ilçe genelinde yapılan şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere plaket ve Çubuk Belediyesi tarafından Safahat hediye edilirken, Merve Kocataş'ın yazmış olduğu 'Her Şeye Rağmen' şiirini Belediye Başkanı Lokman Özden seslendirdi.

Davul zurna eşliğinde yaşlılarla oyun oynayan liseli öğrenciler, Merve Yaman'ın söylediği şarkıyla da yaşlılarla dans ettiler. Huzurevi sakinleri öğrenciler eşliğinde uzun süre gönüllerince eğlendiler.

Böylesi anlamlı günde yaşlılarla birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Başkan Özden, ''Sizler bizim baş tacımızsınız. Bizlerde geleceğin yaşlılarıyız. Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır'' diyerek, yaşlılara sevgi ve hürmetin mutlaka gösterilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Ziyaret sonunda ise Başkan Özden ve Ankara İl Sosyal Hizmetler Müdürü Neriman Koca huzurevinde kalan yaşlıları kırmayarak oyunlarında eşlik etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.