Yarıyıl Tatili Sona Erdi

Yarıyıl Tatili Sona Erdi

İlk ve ortaöğretim okullarında ikinci dönem heyecanı bugün başlıyor.


Öğrenciler, ikinci dönemi sınavlar nedeniyle yoğun geçirecek. İlk ve ortaöğretim okullarında 25 Ocak'ta başlayan yarıyıl tatili bugün sona erdi ve ders zili çalmaya başladı.

Öğrenciler önümüzdeki 4 ay boyunca dersleriyle ilgili sınavların yanı sıra ortaöğretim kurumlarına dönük çok sayıda sınavdan geçecek. 2007-2008 eğitim-öğretim yılında ikinci dönem ise 13 Haziran 2008 cuma günü sona erecek.

BU YIL LİSE MEZUN VERMEYECEK

İkinci dönemde öğrencileri Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (DPY), Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ve Ortaöğretim Kurumları Sınavı (OKS) bekliyor. Bu yıl son kez yapılacak olan OKS 8 Haziran günü yapılacak. İlk defa yapılacak olan SBS ise 21-22 Haziran'da, 5, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerinin katıldığı DPY B sınavı ise 4 Mayıs'ta olacak. 6 ve 7. sınıf öğrencileri de DPY-B sınavına 21-22 Haziran günlerinde girecek. Bu yıl liseler mezun vermeyeceği için 15 Haziran'da yapılacak olan Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) ise yeni mezun katılmayacak. İlköğretim 6. ve 7. sınıf öğrencilerinin girebileceği SBS ile DPY-B'ye başvurular bugün başlıyor.

2008-2009 Eğitim-Öğretim Yılı da 15 Eylül 2008 Pazartesi tarihinde başlayacak

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum