Yangını vatandaş söndürür

Yangını vatandaş söndürür

Yine tarla yangını,yine can pazarı. Vatandaş müdahale etmeyip itfaiyeye güvenseydi onlarca ev kül olacaktı.

 

 Mal ve can kaybının yanında hasarın telafisi zor ve kötü bir manzara ortaya çıkacaktı. Yangında büyük emek sarf eden vatandaşlardan birisi “yangını itfaiye söndürmez vatandaş söndürür.” diyerek serzenişte bulundu.   

10 Ağustos 2008 Pazar günü saat 15.00"sularında çıkan ve yerleşim bölgesini tehdit altına alan yangın vatandaşa korkulu anlar yaşattı.


Akyurt İlçesinin tek itfaiye aracı ile hizmet vermesi çoğu zaman yangına anında müdahale edememesi faciaya davetiye çıkartıyor.


150-200 dekar araziye yayılan yangın rüzgarın etkisiyle yerleşim bölgesine elli metre kala vatandaşın çabaları ile söndürüldü.


İlk müdahalenin itfaiye tarafından yapılmasına rağmen aracın küçük olması nedeni su ikmali için  gittiği sırada yangın tekrar harekete geçti ve kısa süren rüzgarın da etkisiyle büyük bir alana, ağaçlık ve kuru otun bulunduğu bahçelere sıçradı, bahçe içinde bulunan evlere elli metre kala vtandaş tarafından kontrol altına alınan ve  söndürülen yangında can ve mal kaybı olmadı, fakat onlarca kavak ve söğüt ağacı zarar gördü.


Yangında büyük emek sarf eden vatandaşlardan birisi yangını itfaiye söndürmez vatandaş söndürür diyerek serzenişte bulundu. Su ikmali için giden ve geç gelen itfaiye ekiplerine iste tepki yağdı.

Başkan olay yerinde
Yangın söndüğü sırada Akyurt Belediye Başkanı ve Encümen üyesi olan ANAP İlçe Başkanı Şan Petrol"ün ortaklarından Ertekin Şan Belediye Başkanı makam aracı ile olay yerine geldiler. Vatandaşa geçmiş olsun dileğinde ve incelemede bulundular. Yangın anında belediyeye veryansın edenler  başkanı görünce tepkilerini gizleyerek hoşladılar. Vatandaşlardan bazıları bu davranışı kınadılar.

 

www.ufukgazetesi.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum