Yakamoz'un 2.Sayısı Çıktı

Yakamoz'un 2.Sayısı Çıktı

Çubuk İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip lisesi'nin hazırladığı Kültür dergisi Yakamoz'un ikinci sayısı çıktı.

Çubuk İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam lisesinini hazırladığı Yılda bir yayımlanan yakamoz dergisi okuyucularıyla buluştu.Özgün içeriği ve güçlü yazar kadrosuyla hazırlanan derginin bu yılki sayısı yine dopdolu.

Yakamoz'un genel yayın yönetmeni Emrullah kılıçla yaptığımız söyleşi'de,"Yürüyüşümüz devam ediyor.İlk sayımız'da merhaba demiştik okuyucularımıza. O merhaba'nın üzerin'den bir yıl geçti.Bu yolculuğa çıkar'ken büyük iddialar'da bulunmamıştık Ama sevinerek ifade edelim ki sesimiz beklediğimiz'den daha çok yankı buldu.Dergimizi yoğun bir mesai ve özveri sayesin'de birçok arkadaşımızın katkıları ve çabalarıyla daha özgün bir hale getirdik.Buradan emeği geçen tüm dostlara özellikle Murat Aslan'a Neslihan Yazcı'ya ve Fatma Bozkurt'a en içten şükranlarımızı sunuyoruz.
“Özgür insan, okuyan insandır.Çünkü okuma, bilgisizliği ve kör inançları yenen tek güçtür.”
Özgür insan olabilmek adına, insanımızı daha çok okumaya teşvik etmek gerektiğini düşünüyoruz. Okumak bir insanı doldurur, insanlarla konuşmak onu hazırlar, yazmak ise onu olgunlaştırır. Bizler de bu konuda okuyucumuza YAKAMOZ misali katkıda bulunabiliyorsak ne mutlu bizlere diye konuştu.

Yakamoz'un Bu yılki sayısı'nın portre bölümün'de Hizmet Sevdalısı Bir Ulu çınar:Hüseyin KAYA'ya yer verildi.Sabırla, İnançla yılmadan hizmet üreten büyük insan Hüseyin KAYA'nın hayatını yakamoz'dan okuyun sizin'de duygulanarak ve ben bugüne kadar boşamı yaşadım acaba diye kendinizi sorgulayacağınız bir hayat hikayesi okumanızı tavsiye ederiz.
Ayrıca Bu sayıda başka nelermi var  Felsefe Öğretmeni Murat ASLAN ile hayat ve hakikat üzerine bir röportaj,Emrullah KILIÇ,"Tarihin öznesi olmak,değerlere sahip çıkmakla mümkündür.",Dr.Mustafa ÖZDEN"Kur'an!a göre insan özgürlüğüne saldırı,büyük günahtır",Mustafa ERDAL,Mevlana "Tatlı suyun başı kalabalık olur."diyor.Kısaca büyük emek sarfedilerek hazırlanmış bir dergi okumanızı tavsiye ediyoruz.Yakamozu çubuk imam hatip lisesin'den temin edebilirsiniz.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum