Yağmur geliyor, sıcaklıklar 6-8 derece düşecek

Yağmur geliyor, sıcaklıklar 6-8 derece düşecek

6 Haziran 2010 Batı bölgelerde aralıklarla sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde devam eden yağışlar, zamanla yurdun büyük bir bölümünde görülecek.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü verilerine göre, yağışların Marmara'nın güney ve doğusu (İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya ve Kocaeli), Batı Karadeniz ile Manisa, Kütahya, Eskişehir, Çankırı, Çorum ve Ankara'nın kuzey ve batı ilçelerinde (Polatlı, Beypazarı, Kazan, Nallıhan, Çubuk, Ayaş, Kızılcahamam) kuvvetli olması bekleniyor.

Sıcaklıklar, Marmara'nın doğusu, İç Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun kuzeyinde hissedilir derecede (6 ila 8 derece) azalacak.

Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı, Marmara, Karadeniz'in kıyı kesimleri ile zamanla yurdun kuzeybatı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ile yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Marmara'nın güney ve doğusu (İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya ve Kocaeli), Batı Karadeniz ile Manisa, Kütahya, Eskişehir, Çankırı, Çorum ve Ankara'nın kuzey ve batı ilçelerinde (Polatlı, Beypazarı, Kazan, Nallıhan, Çubuk, Ayaş, Kızılcahamam) kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, taşkın, yıldırım, heyelan v.b.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi beklendiğinden, oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun güneyinde toz taşınımı beklendiğinden, oluşabilecek olumsuzluklara karşı (görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma, vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması gerekmektedir.

BAZI İLLERDE HAVA

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre bazı illerdeki hava durumu şöyle:

İSTANBUL: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların: akşam saatlerinden itibaren kuvvetli olması beklenmektedir. (24)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların: kuzey ve batı ilçelerinde (Polatlı, Beypazarı, Kazan, Nallıhan, Çubuk, Ayaş, Kızılcahamam ) kuvvetli olması beklenmektedir. (25)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (25)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (25)

Kaynak:Anka

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.