Yağma devam ediyor

Yağma devam ediyor

Mezarlık ve Türbe talanı devam ediyor.

Hamdi Dede türbesi yanında bulunan önceden de resimlediğimiz kazıda çalışma devam etmiş. Kazı sonunda mezarın bulunduğu bölüm az bir toprakla kapatılmış ve öylece bekliyor.

BUNDAN birkaç hafta önce “ Mezarlık Fareleri” başlıklı haberle Akyurt ve çevresinde bulunan eski mezarların talana uğradığını resimlerle belirtmiştik.

Önlem alınmıyor
Aradan onca zaman geçmesine rağmen ilgili kurumlarca hiçbir müdahale yapılmadığı görülüyor, hiçbir önlem alınmamış, gerekli koruma yada kapatma işi gerçekleşmemiş, aksine Cücük mahallesinde bulunan Hamdi Dede türbesi yanında bulunan önceden de resimlediğimiz kazıda çalışma devam etmiş ve kazı sonunda mezarın bulunduğu bölüm az bir toprakla kapatılmış öylece bekliyor.


Onlarca eski mezarın bulunduğu bölgeyi dolaştığımızda da çok sayıda mezarın tam kazı yapılmasa da eşilmelere maruz kaldığını gördük.

Yok etmeye çalışıyoruz
Geçmişimizi çok kısa zamanda unuttuğumuzun adeta kanıtı olan bu görüntüler ne hale geldiğimizi gözler önüne seriyor.
Asırlardır dokunulmayan bu mezar ve türbeler, o insanların tarihine, geçmişine, atalarına ve geleceklerine ne denli sahip çıktıklarına, saygı gösterdiklerine tanıklık ederken bizler o tarihi tanıkları rahatsız diyor, yok etmeye çalışıyoruz.
www.ufukgazetesi.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.