Yabancı öğrenciler Karagöl’de buluştu

Yabancı öğrenciler Karagöl’de buluştu

Ankara’da eğitim gören yabancı öğrenciler Çubuk'a bağlı Karagöl'de kamp kurdu.

Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün destekleriyle Yeni Dünya Vakfı tarafından Ankara'da eğitim gören yabancı öğrencilere yönelik "teknolojiden uzak, doğayla iç içe yaşıyoruz" sloganıyla kamp programı düzenlendi.

Çubuk Belediyesi Kışlacık Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen kampa Ruanda, Güney Sudan, İran, Irak, Azerbaycan, Özbekistan ve Mısır’dan gelen öğrenciler katıldı.

Karagöl ve çevresindeki köylerde yapılan programda eğlenen öğrenciler birbirleriyle kaynaştı.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, misafir öğrencilere ilçelerini tanıttıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Ülkemizde misafir olan bu öğrencilerimize bir taraftan Türk misafirperverliğini gösterirken diğer taraftan da ilçemizin doğal ve tarihi güzelliklerini gösterdik. Burada köylerimizi gezdiler, onlara misafir oldular. Onların bazı işlerinde yardımcı oldular. Bazı etkinliklerine biz de katıldık. Onlarla birlikte doğa yürüyüşü yaptık. Yaban hayvanlarına yem bıraktık ve birlikte Karagöl’de çevre temizliği yaptık. Bu çalışmanın ana amacı okudukları ildeki insanlar ile misafir öğrencilerimizi kaynaştırmak. Öğrencilerimizin yurt ile üniversite arasına sıkışmasını engellemek."

Kamp Koordinatörü Osman Bostan ise burada öncelikle teknolojiden uzak yaşamanın güzelliklerinin uygulamalı olarak anlatıldığını ve yabancı öğrencilere Anadolu insanının misafirperverliğinin bizzat gösterildiğini belirterek, "Köylülerle kaynaşmaları, birlikte bir şeyler yapmaları sağlandı. Hem onlar mutlu oldu hem de biz mutlu olduk. Çok memnun kalarak ilçemizden ayrıldılar." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.