Yabancı Konuklar Başkan Özden'i Ziyaret Etti

Yabancı Konuklar Başkan Özden'i Ziyaret Etti

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, bu gün başlayacak ‘6. Uluslararası Çubuk Kültür Festivali’nde gösteri yapacak yabancı konukları ve ülke temsilcilerini makamında kabul etti.

 

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, kabulde yaptığı konuşmada konukların yerel kıyafetleriyle ilçelerine renk ve sosyal yaşantıya da canlılık getirdiğini belirtti. Festivalin sadece ilçelerinin tanıtılmasına katkı sağlamadığını hatırlatan Başkan Özden, Türkiye’nin ziyaretçilere, ziyaretçilerde kendi ülkelerini Çubuklulara tanıttığını ifade ederek, altıncı festivalin konuklarını ilçelerinde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Festivalde bu yıl yöresel ürünlerin yanında ilçenin kültürel yanını da öne çıkaracaklarını kaydeden Başkan Özden,  kültür ve sanat sokağında ilçede üretilen el emeği göz nuru ürünlerle, geçmişten günümüze ilçenin kültürünü yansıtan ögeleri sergileyerek yerli ve yabancı konuklara tanıtacaklarını söyledi. Ziyarette ayrıca geçtiğimiz aylarada otobüsle Slovakya’ya yaptığı ziyareti de anımsatan Başkan Özden, ziyaret esnasında Bulgaristan, Macaristan, Romanya, Polanya ve Slovakya’da yaşadıkları izlenimeleride konuklara aktardı. 

Festivale Polanya, Bulgaristan, Bosna Hersek, Romanya, KKTC, Belarus ve Slovakya dan katılan yabancı konukların sunduğu dans gösterilerinin büyük beğeniyle karşılanacağını umduğunu ifade eden Başkan Özden, festival süresince ilçede farklı kültürlerin buluşup kaynaşacağını kaydetti. Konuşmaların ardından konuklar ülkelerinden getirdikleri çeşitli hediyeleri Başkan Özden’e sundu. Daha sonra da Başkan Özden, konuklarla belediye binasının önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.