Yabancı Gazeteciler Turşuyu İncelediler

Yabancı Gazeteciler Turşuyu İncelediler

Uluslar arası Çubuk turşu ve Kültür Festivali’ne gelen yabancı gazeteciler, ilçede bulunan turşu imalathanesini gezerek incelemede bulundular.

Çubuk'ta 5"incisi düzenlenen Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivaline önceki gün Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) öncülüğünde bir grup yabancı gazeteci ve televizyoncu gelerek festival alanını ve adına festival yapılan turşu imalat hanesini gezerek incelediler.  BYEGM"den Uygulama Şube Müdürü Ali Tokgöz ile birlikte İran Haber Ajansı (İRNA)"dan Ali Rıza Gabbari, Çin Guangming Daily"den Yudong Li, Çin Uluslararası Radyo Kurumundan Wenjun Liu, Mısır Haber Ajansı (MENA)"ndan Sayıt Omar, Azerbeycan Televizyonu (AZTV)"den Yalçın Aliyev, İran Al Alam Televizyonundan Muhammet Abasey, Birleşik Arap Emirliklerinden  Al Arabiya Tv"den Daniel Abdul Attah ve ekipleri geldiler.

    Grup turşu imalat hanesini gezerek turşu üretimi ve satışı hakkında bilgiler aldılar.  Turşu üretiminin her detayını inceleyen grup üyelerine turşu hakkında bilgiyi Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden verdi. Turşu hakkında detaylı inceleme yapan Çin Uluslararası Radyo Kurumundan Wenjun Liu, Çubuk turşularından çok etkilendiklerini belirtti. Çam kozalağı turşusunu özellikle inceleyen grup üyeleri gördükleri onlarca turşu çeşitleri karşısında şaşkınlıklarını dile getirdiler. Ülkelerinde yayınlamak üzere çekimler de yapan gazeteciler, çekimlerinde özellikle ilçeye ekonomik girdi sağlayan başaralı festival vurgusunu sıklıkla dile getirdiler.   

     Daha sonra ilçenin doğal güzelliklerini gezen grup, Karagöl de mangal ve çiğ köfte partisi verdi. İlçeyi çok beğendiklerini ifade eden gazeteciler, bundan sonra sık sık ilçeye geleceklerini vurgulayarak ilçedeki gelişmeleri de inceleyeceklerini söylediler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum