Yaban Hayvanlarına Yem Bırakıldı

Yaban Hayvanlarına Yem Bırakıldı

Çubuk’ta yağışlar ve çeşitli nedenlerle aç kalan yaban hayvanlarına Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekiplerince yem bırakıldı.

Çubuk’ta etkili olan sağanak yağışlar ve olumsuz hava şartlarından dolayı ilçe merkezinden uzak bölgelerde yem ve besin bulamayan, aç kalan yaban hayvanlarının olumsuz şartlardan etkilenmemeleri için yaşam alanlarına Sağlık İşleri Müdürlüğü’nce ekmek, kemik, et ve yem bırakıldı. Ekiplerce ilçe sınırları içerisinde kalan alanlara bayat ekmek, buğday, arpa ve insanların tüketmediği sakatatlar yabani hayvanların rahatlıkla ulaşabilecekleri yerlere bıraktılar.

 

Yetkililer temin ettikleri yemleri olumsuz mevsim şartlarında düzenli yaptıkları uygulama ile ilçe kırsalında bulunan muhtelif bölgelere, yaban hayvanlarının aç kalıp yerleşim yerlerine yaklaşmaması ve insanlar tarafından öldürülmemesini önlemek amacı ile yapıldığını kaydettiler. Yörenin özelliklerine ve olumsuz hava koşullarına göre beslenme zorluğu çekmesi muhtemel atmaca, şahin, kartal, çulluk, bıldırcın, keklik, sülün, köpek, kedi, tilki, kurt gibi memeli hayvanların yaşam alanlarında yaban hayatın devamını sağlamak amacı ile bu tür uygulamanın devam edeceğini belirttiler.

 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.