YABAN HAYVANLARI İÇİN DOĞAYA YEM BIRAKILDI

YABAN HAYVANLARI İÇİN DOĞAYA YEM BIRAKILDI

Çubuk Belediyesi, son günlerde etkili olan kar ve tipi nedeniyle sokak ve yaban hayvanları için yemleme kampanyası başlattı.

Yaban hayvanları için doğaya yem bırakılırken, sokak hayvanları için de şehir merkezinde bulunan parklarda ve belirli bölgelerde yemleme çalışması yapıldı.

yabani-hayvan1.jpg

Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmaya bazı vatandaşlarda gönüllü olarak katılırken, Çubuk 2 Barajı ve çevresi, Tahtayazı, Aşağı Çavundur, Yavuz Selim, Cumhuriyet, Atatürk ve Barbaros Mahallelerinde yaban hayatı için yemleme yapıldı. 

yabani-hayvan2.jpg

Huzurevi, hastane ve lokantalardan alınan yemek artıkları, kasaplardan alınan kemik ve et atıkları, ekmek fırınlarından toplanan bayat ekmekler yaban hayvanları için doğaya bırakılırken, sokak hayvanlarının yoğun bulunduğu bölgelere ise kuru mama takviyesi yapıldı.

Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan yemleme çalışmasının önemine işaret eden Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, yöneticiler ve insanların çevrelerindeki insanlara sorumlu oldukları kadar, doğaya karşı da sorumlu olduklarını söyledi.

yabani-hayvan3.jpg

Vatandaşların sokak hayvanları için çeşitli noktalara yiyecek ve su bırakmalarını tavsiye eden Başkan Acehan, “Ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de elverişsiz hava şartları tabiatı da etkiliyor. Belediye olarak bu konuda çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Yöneticiler ve insanlar çevrelerindeki insanlara sorumlu oldukları kadar doğaya karşı da sorumlu olmak zorundalar. Bizi gerçekten iyi insan yapan olgu dünyada ki bütün yaratılmışlara karşı sorumlu davranabilmektir. Bu sorumluluk hepimiz için söz konusu. Bundan dolayı özellikle sokak hayvanları ve yaban hayvanları soğuk kış günlerinde insanların yardımına ihtiyaç duymaktadır. Bu konuda tüm vatandaşlarımızın elinden geleni yapması insanlık borcudur. Vatandaşlarımız sokak hayvanları için çeşitli noktalara yiyecek ve su bırakmalarını bekliyoruz” dedi.

yabani-hayvan4.jpg

İlçenin arazi bakımından çok geniş bir alana sahip olduğunu hatırlatan Sağlık İşleri Müdürü Mehmet Akif Topçu ise, “Sokak ve yaban hayvanlarını besleme noktasında birçok kurum ve kuruluş destek oldu. Ancak alan çok geniş olduğundan bu kadar destek henüz yeterli olmadığını düşünüyoruz. Tüm ilçe halkının bu noktada biraz daha duyarlı olmasını istiyoruz. Bireysel olarak evlerin ve apartmanların ekmeklerini ekmek aldığınız bakkal ve marketlerinize bırakabilirsiniz. Bu iş için market ve bakkal esnaflarımıza talep ederlerse belediyemiz tarafından geri dönüşüm kutuları bırakabiliriz. Daha sonra kutularda biriken ekmekler belediye ekiplerince uygun yerlere bırakılacaktır.  Sofranızdaki "kırıntı" bile bugünlerde kuşlara büyük bir destektir. Biz bu konuda duyarlı olan ve destek olan ilçemiz lokanta esnaflarına, fırınlarına, kasap ve sakadatçılarına, yemek şirketlerine ayrıca Esenboğa Havalimanı yönetimine, Abidin Yılmaz Huzur Evine, Çubuk Fen Lisesi Yurduna, Yükselen Kolejine, Yavuz Selim Ortaokul öğrencilerine ilçemiz adına teşekkür ederiz” diye konuştu.   

yabani-hayvan5.jpgyabani-hayvan6.jpgyabani-hayvan7.jpg

Yaban hayvanlarının yem bulmakta zorlandıklarını vurgulayan kampanyaya gönüllü olarak katılan ilçe halkından Halil Basri Uluğ’da, “Belediyemizin başlatmış olduğu bu kampanyaya halk olarak bizde iştirak ediyoruz, herkesin bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz. Herkes bir parça ekmeğini getirip buralarda hayvanlarla paylaştığı zaman kendilerinin de ne kadar mutlu olduğunu görürüz. Şuanda bulunduğumuz bölgede eksi 12 derece soğukluk var. Tabi bu soğukta kendimiz bile zor duruyoruz, baya bir etkileniyoruz her türlü imkanlarımız olduğu halde. Bu hayvanlarımızın burada yaşayan köpekler, kediler, tavşanlar bir sürü hayvan çeşitlerimiz var, bunlar yiyecek bulmakta çok zorlanıyorlar ve bulamıyorlar. Tüm halkımızı böyle etkinliğe davet ediyoruz” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.