Yaban Domuzu Sürek Avı

Yaban Domuzu Sürek Avı

Çubuk'ta yaban domuzu sürek avı düzenlendi.

Çubuk'ta ekili alanlara zarar veren yaban domuzları için Çubuk Avcılar ve Doğayı Koruma Derneği tarafından sürek avı gerçekleştirildi.

Kışlacık, KuruçayDurhasan ve Ovacık mevkilerinde ekili tarım arazileri ile meyve bahçelerine zarar veren yaban domuzlarına yönelik Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğünden izin alınarak yapılan ava vatandaşlar da katıldı.

Avcılar, söz konusu bölgeye 2 grup halinde dağıldı. Eksi 18 derecede gün boyu süren ve 30 kişinin katıldığı sürek avında 9 yaban domuzu vuruldu.

Çubuk Avcılar ve Doğayı Koruma Derneği Başkanı Ayhan Şahan, yaptığı açıklamada, amaçlarının ekili alanlara zarar veren yaban domuzunun zararını en aza indirmek olduğunu vurguladı.

Muhtarlardan ve çiftçilerden sürek avı için kendilerine yoğun talep geldiğini aktaran Şahan, "Yaban domuzu zararlısıyla mücadele için köylülerimiz ve muhtarlarımız İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne çok sayıda dilekçeyle başvurmuş. Biz de muhtarlarımızın talebiyle köylülerimize destek amacıyla sürek avında onlara yardımcı oluyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.