Y.Çavundur Büyükşehir'den ayrılıyor

Y.Çavundur Büyükşehir'den ayrılıyor

Yukarı Çavundur Belde Belediyesi 2 yıl önce aldığı Belediye Meclisi kararıyla, Büyükşehir Belediyesinin mücavir alanına dahil olmuştu.

Yukarı Çavundur Belde Belediyesi 2 yıl önce aldığı Belediye Meclisi kararıyla, Büyükşehir Belediyesinin mücavir alanına dahil olmuştu. Nüfusu belirli bir rakamın altına düşen belediyelerin kapatılacağı yönündeki haberler üzerine Yukarı Çavundur Belde Belediye Meclisi Büyükşehir Belediyesi"nden ayrılma kararı aldı.

"Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi"ne göre nüfusu 2 bin 580 olan beldenin, Çubuk"a bağlı bir "mahalle" olma durumu ile karşı karşıya geldiğini belirten Lokman Özden, söz konusu gelişme üzerine Belediye Meclisi"ni olağan üstü toplantıya çağırdığını söyledi. Özden, sözlerine şöyle devam etti:

"Çubuk"a 20 kilometre mesafede olan beldemizin bir "mahalle" olarak yeterince hizmet alamayacağı endişesi ile Belediye Meclisi"mizi topladık. Yaptığımız görüşmeler sonucu, belediyemizin kapatılmaması için Büyükşehir Belediyesi"nin mücavir alan sınırlarından çıkma kararı aldık."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
30 Yorum