Vladimir Jakabcin'den Başkan Özden'e Ziyaret

Vladimir Jakabcin'den Başkan Özden'e Ziyaret

Slovakya Büyükelçisi Vladimir Jakabcın 29 Mart yerel seçimlerde Çubuk Belediye Başkanlığına seçilen Lokman Özden’i ziyaret ederek hayırlı olsun dedi.

Büyükelçi Jakabcın, Çubuk ile Slovakya"nın Sobinov şehrinin kardeş şehir olduğunu ve bu nedenle Çubuk"a ayrı bir önem verdiklerini belirterek, bu tür ilişkiler ile kültür etkinliklerinin iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine önemli katkıda bulunduğunu söyledi. Slovakya "dan ve Sabinov Belediye Başkanı Ing. Peter Molčan"nın selamını getirdiğini belirten Büyükelçi Jakabcın, kardeş şehir Sabinov hakkında bilgi verdi.

Büyükelçi Jakabcın, ilçe halkının kendilerini her seferinde kucakladığını ve bir çok noktada iki halk arasında benzerliklerinin olduğunu belirterek şunları söyledi;” İnanıyorum ki bir birimizi tanıdıkça dostluklarımız pekişerek gelişecektir. Bu kardeşlik tohumu kültürel, sosyal, eğitim ve ekonomik noktalarında gelişerek büyüyecektir. Aramızdaki ilişkilerin süreklilik arz etmesi sizlerin ve bizlerin elindedir. Slovakya da yatırım yapmanız veya ticari ilişkilerde bulunmanız için sizlere her konuda yardım edeceğim. Sizlerde de bu noktada olumlu yaklaşımlar ve sıcak ilgi gördük ve biz bu mesajı kardeş şehriniz Sabinov Belediye Başkanı Ing. Peter Molčan ile paylaşacam"" dedi.

""GÜZEL PROJELERİ İKİYLE ÇARPARAK DEVAM ETTİRECEĞİZ""

Vladimir Jakabcın'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Özden, Çubuk"ta kendilerini misafir olarak değil ev sahibi olarak hissetmelerini istedi. Çubuk"un yıldızı parlayan bir kent olması için çaba sarf edeceklerini belirten Özden,"" Kardeş şehir projesini ilçenin sadece reklamını yapmak için değil somut bir takım girişimlerin yapılması için değerlendireceğiz. Büyükelçimiz bu konuda çok güzel çalışmalar yapmış. Biz güzel projeleri ikiye çarparak devam ettireceğiz. Bizim amacımız ilçemizin önünü açarak gelir seviyesini en üst seviyeye çıkarmaktır"" şeklinde konuştu

Avrupa Birliğinden sağlanan fonlar hakkında da kısa bilgi alan Başkan Özden, Büyükelçi Jakapcın'e ziyaretleri anısına plaket ve Osmanlı Turasının işlendiği bir tablo hediye etti. Büyükelçi Jakabcın'da Başkan Özden'e tamamen el yapımı işlemeli kristal vazo ile Slovakya"yı anlatan bir kitap hediye etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.