“VERGİ HAFTASI” ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA “HIZLI OKUMA YARIŞMASI” DÜZENLENDİ

“VERGİ HAFTASI” ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA “HIZLI OKUMA YARIŞMASI” DÜZENLENDİ

“25. Vergi Haftası” münasebetiyle Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından tiyatro gösterisinin yanı sıra ilçede faaliyet gösteren ortaokullar arasında “Hızlı Okuma Yarışması” düzenlendi. Öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

                                                                                                          Şuayip YAMAN

“25. Vergi Haftası” münasebetiyle Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından tiyatro gösterisinin yanı sıra ilçede faaliyet gösteren ortaokullar arasında “Hızlı Okuma Yarışması” düzenlendi. Öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Kamuoyunda vergi bilincinin oluşturulması, mükelleflerin vergiye gönüllü uyumunun artırılması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve aynı zamanda kayıtlı ekonominin teşvik edilmesi amacıyla geleneksel olarak kutlanan Vergi Haftası’nın 25.’cisi  26 Şubat 2014 tarihinden beri çeşitli etkinliklerle devam etti.  

 

Bu konuda geçtiğimiz günlerde İlçemizde faaliyet gösteren; kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, bankaların temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, meslek odalarının başkanları, serbest meslek mensupları, muhtarlar, basın mensupları ve mükelleflerin katıldığı etkinlikte katılımcılar, Çubuk Vergi Dairesi Müdürlüğü’nde ‘Vergi Haftası’ konusunda bilgilendirilmiş ve kokteyl verilmişti.

25. Vergi Haftası kapsamında Çubuk Vergi Dairesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkılarıyla ilçede faaliyet gösteren ilk ve ortaokul öğrencilerine Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda, Maliye Tiyatrosu tarafından “Ortada Kuyu Var Yandan Geç” vergi konulu orta oyunu gösterildi.

 

Çocuklarda vergi bilincinin oluşmasının amaçlayan orta oyunu ile çocuklar eğlenirken öğrendiler, öğrenirken de düşündüler.

 

Orta oyunundan sonra 5, 6, ve 7. sınıf ortaokulu öğrencileri arasında “Hızlı Okuma Yarışması” düzenlendi. Yarışma sonrası dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Buna göre;;

 

Üçüncü olan Şehit Selahattin Şişman Ortaokulu öğrencisi Sümeyye Büyükçolak’a ödülü Vergi Dairesi Başkanlığı İdari ve Mali İşler Müdürü Cengiz Uğurlar tarafından verildi.

 

İkinci olan Muharrem Kaleli Ortaokulu öğrencisi Ebru İkbal Gülenay’a ödülü Mükellef hakları İletişim Müdürü Gülper Orta tarafından verildi.

 

Birinci olan Bekir Yılmaz Ortaokulu öğrencisi Saadet Boran’a ödülü Çubuk vergi dairesi Müdürü Hüseyin Taşgın tarafından verildi.

 

Çubuk Vergi Dairesi Müdürü Hüseyin Taşgın öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, “Verginin önemini toplumun tüm kesimlerine benimsetmek, kamuoyunda sağlıklı vergi bilincinin oluşması ve vergi ödeme alışkanlığını kazandırmak amacıyla her yıl Vergi Haftası düzenliyoruz.

Bu bağlamda vergi kavramını kamuoyunun gündeminde tutulması, mükellef ve idare ilişkilerinin uyumlu hale getirilmesi ve daha fazla vergi bilincine sahip kitlelere ulaşmak için bu yıl vergi haftasında yapılan sosyal etkinliklerimiz Vergi Haftası bittikten sonrada devam etti.

28.02.2014 tarihinde ilçemizde faaliyet gösteren ilk ve orta öğretim öğrencileri Vergi Dairesi’ne davet edilerek dairede yapılan iş ve işlemler ile Vergi Haftası hakkında bilgilendirilmişti. 

Bugün de siz değerli öğrencilerimize, Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı Tiyatro Grubu tarafından bir gösteri sunuldu. Umarım beğenmişsinizdir.

Sizleri vergi konusunda bilgilendirmiş ve kısa bir süre de olsa eğlendirmiş olmaktan mutluluk duyuyoruz. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor, sevgiler sunuyorum” dedi.

Etkinlikler sonrası öğrencilere “AVDB” logolu tişortler ve “Boya Seti” hediye edilerek, çeşitli ikramlarda bulunuldu.

  vergi07-vert.jpg   

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.