Vatandaş Kurbanlık Tercihini Çiftliklerden Yöne Yaptı

Vatandaş Kurbanlık Tercihini Çiftliklerden Yöne Yaptı

Kurban Bayramı'na Sayılı Günler Kala Kurban Satışlarında Yoğunluk Yaşanırken, Bu Yıl Çubuk İlçesinde Vatandaşlar Kurbanlıklarını Çiftliklerden Almayı Tercih Etti

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala kurban satışlarında yoğunluk yaşanırken, bu yıl Çubuk'ta vatandaşlar kurbanlıklarını çiftliklerden almayı tercih etti.

Çubuk'ta kurbanlık satışları hareketlenirken, her hafta perşembe ve pazar günleri kurulan hayvan pazarı, Kurban Bayramı nedeniyle hergün kurulmaya başladı.

Ankara İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Zihni Yüce, hayvan pazarının yanı sıra ilçedeki çiftliklerde de kurban satışı yapıldığını belirterek, 'Vatandaşlar bu yıl kurban alımında pazarlar yerine güvenilir ahırları tercih ediyor. Çiftliklerdeki kurbanlıkların tamamına yakının satıldı. Vatandaşlar kesim yeri olan ve hijyenik ortamlarda kesim yapılan çiftlikleri tercih ediyor. Ayrıca hayvanların iyi beslenmesini de tercih ediyor. Araştırmamıza göre 10 bine yakın kurbanlık çiftliklerde satıldı. Çiftliklerin tercih edilmesinden dolayı da pazarlarda fiyatlar düştü' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.