“Uyuma” Projesi İle Etkin Mücadeleye Devam

“Uyuma” Projesi İle Etkin Mücadeleye Devam

Emniyet Genel Müdürlüğü, yeni geliştirdiği telefon mobil uygulamasıyla uyuşturucu operasyonlarına yeni bir boyut kazandırdı. “Uyuma” mobil uygulamasıyla artık uyuşturucu ile mücadelede vatandaşlara da sorumluluk düşecek.

Uyuşturucu madde kullanımı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de başta gençlerimiz olmak üzere toplumumuz açısından büyük tehlike arz etmektedir. Uyuşturucu ile etkin mücadelede kolluğun suç ile mücadelesi kadar, toplumumuzun bu konuda bilinçlendirilmesi de kaçınılmazdır.
UYUMA projesi, teknolojik imkânlar aracılığıyla uyuşturucu ile mücadelede vatandaş duyarlılığını oluşturmak, toplumsal sorumluluk bilincine uygun şekilde ve daha etkin hale getirmek suretiyle kalıcı ve güçlü bir mücadele ortamı oluşturmak amacıyla hazırlandı. Bu proje ile uyuşturucu suçlarına daha seri müdahale imkânı sağlanması hedeflenmiştir.

Uygulamanın önemli özelliklerinden biri ise bildirim yapanın kimlik bilgilerinin kesinlikle gizli kalması, bildirim yapanın numarasının görünmemesi ve soruşturmanın hiçbir aşamasında üçüncü kişiler tarafından kesinlikle bilinmeyecek olmasıdır.

Şüpheli bir durum gördüğünüzde cep telefonunuza indireceğiniz bu uygulama ile Emniyet birimlerine bildirim yapmanız bir dakikanızı almayacaktır. 
İlçe Kaymakam'ı Uğur SEZER; Çubuk'ta vatandaşların bu konudaki seferberliğe ve geleceğimize sahip çıkacağına inandığını, elbirliği ile ilçemizde etkin mücadelenin azim ve kararlılıkla devam edeceğini belirtti.
Uygulamaya aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz. Uygulamanın kullanım tanıtım ve kullanım videosu aşağıdadır.
Android : https://play.google.com/store/apps/details…
IOS : https://itunes.apple.com/tr/app/uyuma/id1434800146?l=tr&mt=8

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.