Üreticiden Tüketiciye Doğrudan Yumurta Satışı

Üreticiden Tüketiciye Doğrudan Yumurta Satışı

Çubuk'ta faaliyet gösteren bir firma, ürettiği yumurtaları, Ankara'daki 150 satış noktası aracılığıyla doğrudan müşterilerine sunuyor.

 

İtimat Tavukçuluk (Lele Yumurta) Firmanın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Harun Çakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yakuphasan Mahallesi''nde modern imkanlarla kurdukları tesisin tavuk kapasitesinin 1 milyon 200 bin olduğunu söyledi.
Maliyeti yaklaşık 35 milyon lira olan tesiste, yumurta üretim ve civciv yetiştirme kümesleri, yem ve soğuk hava depoları, paketleme ünitesi ve idare bölümünün bulunduğunu belirten Çakır, "Tek kalemde yapılan ve tam teknolojik böyle bir tesis sayısı Türkiye''de ya iki ya da üçtür. Tesisimizde tamamen Alman teknolojisi kullandık. Üretimin her safhası tamamen el değmeden otomatik olarak yapılıyor" dedi.
Çakır, temelini 2010 yılında attıkları tesisi bu sene tam kapasiteyle faaliyete geçirdiklerini anlattı.
Son teknolojiyle doğal yemler kullanarak üretim gerçekleştirdiklerini dile getiren Çakır, şöyle konuştu:
"Üretimde doğal mısır, tahıl ürünleri, ayçiçeği küspesi ve yağlar kullanarak yemlerimizi doğal ürünlerle sağlamaktayız. Çiftliğimizde kahverengi ve beyaz ile bunların yanında boylarına göre yumurta üretilmektedir. Kümesten yumurta toplama robotlarıyla hiç el değmeden toplanan yumurtalar, buraya kadar yolculuk yapmaktadır. Makinelerimiz, yumurtaları çatlak, kırık, renk dalgalanması, boy ve gramajlarına göre ayırıp yine el değmeden paketlemektedir. Soğuk zincir araçlarımızla tüketicilere ulaştırılmaktadır. Ankara genelinde kendimize ait 150 perakende satış noktasında müşterilerimize direkt satış yapmaktayız. Ayrıca kendi satış noktalarımızda satışa sunduğumuz için müşterilerimiz, yumurtayı yaklaşık yüzde 30 daha uygun fiyata tüketmekte."

Kaynak:Samanyoluhaber.com

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.