Üniversite öğrencilerinin kamp merkezi Çubuk oldu

Üniversite öğrencilerinin kamp merkezi Çubuk oldu

Yıllardır Çubuk'ta öğretmenlerin, eğitimcilerin yapamadığını bir imam çıktı yaptı. Bahaneye gerek yok, demek ki istenilince oluyormuş. Üniversite öğrencilerinin kamp merkezi Çubuk oldu. (Milli Eğitim ve öğretmenlere örnek olur inşallah)

 Ankara’da üniversite öğrencileri Çubuk'a bağlı Karagöl'de kamp kurdu.

Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün destekleriyle Şehir ve Medeniyet Derneği tarafından organize edilen etkinlikte, Hacettepe Üniversitesi'nde öğrenim gören kız öğrencilere yönelik, "Teknolojiden uzak, doğayla iç içe yaşıyoruz" sloganıyla kamp programı düzenlendi.

Çubuk Belediyesi Kışlacık Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen kamp üç gün sürdü. Öğrenciler kamp boyunca, ok atma, doğa yürüyüşü, çevre temizliği, yaban hayvanları yemleme, sportif etkinlikler, yaşlı insanları evlerinde ziyaret gibi etkinlikler gerçekleştirdi.

Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Ankara’da eğitim gören öğrencilere ilçelerini tanıttıklarını belirtti.

İlçelerinde öğrencilere yönelik çalışmaların çok verimli geçtiğini söyleyen Acehan, şöyle konuştu:

"Ankara’da okuyan öğrencilerimize bir taraftan ilçemizin doğal ve tarihi güzelliklerini gösterirken diğer taraftan da teknolojiden uzakta doğayla iç içe gönüllerince zaman geçirmelerini sağladık. Burada köylerimizi gezdiler, yaşlıları ve engellileri evlerinde ziyaret ettiler. Onların bazı işlerinde yardımcı oldular. Biz de öğrencilerimizin bazı etkinliklerine katıldık. Onlarla doğa yürüyüşü yaptık. Yaban hayvanlarına yem bıraktık ve birlikte Karagöl’de çevre temizliği yaptık. Bu çalışmanın ana amacı okudukları ildeki insanlar ile öğrencilerimizi kaynaştırmaktır."

Kamp Koordinatörü Osman Bostan ise kampta öncelikle teknolojiden uzak yaşamanın güzelliklerinin uygulamalı olarak anlatıldığını ve öğrencilere Çubukluların misafirperverliğinin gösterildiğini ifade ederek, "Köylülerle kaynaşmaları, birlikte bir şeyler yapmaları sağlandı. Hem onlar hem de biz mutlu olduk. Çok memnun kalarak ilçemizden ayrıldılar." diye konuştu.

2018-02-17-photo-00000131.jpg2018-02-18-photo-00000139.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.