Üniversite Öğrencileri, Suriyeli Öğrencilere Müfredat Hazırlayacak

Üniversite Öğrencileri, Suriyeli Öğrencilere Müfredat Hazırlayacak

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nin de (AYBÜ) ortağı olduğu Erasmus Plus Projesi ile üniversite öğrencileri, Suriyeli öğrenciler için eğitim müfredatı tasarlayacak.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) öğretim görevlileri ve öğrencileri tarafından geliştirilen 'Kayıp Kuşak Yok: Suriyeli Çocuklar İçin Müfredat Geliştirelim, Mülteci Çocukları Unutmayalım (No Lost Generation: Let’s Develop a Curriculum, Don’t Forget Refugee Children)' isimli Avrupa Birliği Erasmus Plus Projesi'nin kabul edildiği bildirildi.

AYBÜ Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü araştırma görevlisi Demet Soylu, projeyi AYBÜ öğrencileri tarafından kurulan Digit-al Magic Gençlik Grubunun hazırladığını ve üniversitenin projeyle kayıp bir kuşağın oluşmasını önlemeyi amaçladığını belirtti.

Projede bir çok önemli öğretim görevlisinin de gönüllü olarak çalıştığına değinen Soylu, şöyle konuştu:

'Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü öğretim üyeleri Doç. Dr. Tunç Medeni ve Yrd. Doç. Dr. Tolga Medeni, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakülte Sekreteri Yakup Özsaraç da bu projeyi tasarlayan hocalarımız arasında. AB Erasmus Plus Projesi, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen projemiz, AYBÜ ve Hacettepe üniversitelerin gençlik grupları tarafından uygulanacak. Gençlik çalışanlarının öğrenme hareketliliği kapsamında 'Yöntem ve Materyal Tasarımı Atölyesi' ve 'Eğiticilerin Eğitimi' olarak 2 ayrı programda tasarlanan projede, Ürdün ve İsveç de ortaklarımız arasında bulunuyor. Proje kapsamındaki gençlik çalışanları, Suriyeli çocuklar için en uygun müfredatı tasarlayacak. Ülkelerindeki savaş nedeniyle hem ülkelerinde hem de mülteci durumunda oldukları ülkelerde kayıp bir neslin oluşmasının önüne geçilmiş olacak.'

Hazırladıkları projenin AB ülkeleri tarafından çok beğenildiğine dikkat çeken Soylu, projenin sonuçlarının binlerce öğrenciye doğrudan fayda sağlamasını beklediklerini belirtti.

Soylu, 7 aylık bir hazırlığın sonunda proje ortaklarıyla bir araya gelerek bir haftalık bir çalıştay yapılacağını ve sonuçlarının da yayınlanacağını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.