Üniversite Mezunlarının KPSS Heyecanı

Üniversite Mezunlarının KPSS Heyecanı

Üniversitelerin 4 Yıllık Lisans Programlarından Mezun Olan Adaylara Yönelik Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Heyecanı Saat 09:30'da Başladı. Öğretmen Adaylarının da Ter Dökeceği Bugünkü Sınavın Sabah Oturumunda Genel Yetenek, Genel Kültür ve Yabancı Dil

Üniversitelerin 4 yıllık lisans programlarından mezun olan adaylara yönelik Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) heyecanı saat 09:30'da başladı. Öğretmen adaylarının da ter dökeceği bugünkü sınavın sabah oturumunda Genel Yetenek, Genel Kültür ve Yabancı Dil, saat 14:30'da başlayacak ikinci oturumda ise Eğitim Bilimleri testleri uygulanacak.
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 81 il merkezi ve Lefkoşa'da yapılacak KPSS, 28-29 Haziran'da sabah ve öğleden sonra olmak üzere dört oturumda gerçekleştirilecek. Sınavın sabah oturumları saat 9.30'da, öğleden sonra oturumları ise 14.30'da yapılacak. Adaylar, sabah erken saatlerden itibaren okullara giderek sınav saatini beklemeye başladı. Bazı adayların sınava dakikalar kalmasına rağmen yine ders çalışması dikkat çekti. Sınav saatinin gelmesiyle birlikte adaylar teker teker kimlik kontrolünün ardından sınıflara alındı. Başörtülü adaylar ise, içerideki tuvaletlerde başlarını açtıktan sonra sınavın yapılacağı sınıfa girdi.

KPSS'ye giren adaylardan Metin Kıran, 2001 yılında İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü'nü bitirdiğini fakat henüz atamasının yapılmadığından yakındı. Kıran, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e seslenerek, "Geçtiğimiz günlerde OKS'ye giren bakanın kızı da inşallah öğretmen olur da bizim neler çektiğimizi anlar. Yedi yıldır mezunum fakat kadro verilmediği için atanamıyoruz." şeklinde konuştu. 2000 yılında Mersin Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü'nden mezun olduğunu belirten Mustafa Aslanefe ise işsiz olduğunu ve artık ümitlerinin tükendiğini dile getirdi. Aslanefe de kadro yetersizliğinden yakındı. Diğer adaylar da devlet memuru olmak için şanslarını denemek istediklerini aktardı.

Adaylar, bugünkü sabah oturumunda Genel Yetenek, Genel Kültür ve Yabancı Dil, öğleden sonraki oturumunda Eğitim Bilimleri, pazar günü sabah oturumunda Hukuk, İktisat, İşletme, Maliye, Muhasebe; öğleden sonraki oturumunda Çalışma Ekonomisi ve Endüstrisi İlişkileri, Ekonometri, İstatistik, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler testlerini cevaplayacak. Cumartesi saat 09:30'da başlayan sabah oturumunda Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin yanıtlanacağı birinci bölüm 2 saat, Yabancı Dil testinin yanıtlanacağı ikinci bölüm de süresi 1 saat sürecek. Cumartesi öğleden sonra oturumu saat 14:30'da başlayacak ve 2.5 saat sürecek. Pazar günü sabah ve öğleden sonraki oturumların süresi ise 3.5 saat olacak. Sınavda, Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin uygulanacağı cumartesi sabah oturumuna tüm adaylar katılacak. Sınavın diğer oturumlarına, adaylar girmek istedikleri kadroların gerektirdiği koşullara göre katılacaklar. Öğretmen adaylarının, sınavın cumartesi günü yapılacak sabah ve öğleden sonraki oturumuna girmeleri gerekiyor.

Üniversitelerin 2 yıllık yüksek okulları ile ortaöğretim kurumlarından mezun olan adayların katılacağı 2008-KPSS Ortaöğretim/Önlisans sınavı ise 21 Eylül 2008'de yapılacak. Bu sınava başvurular 27 Haziran'a kadar sürecek.

(Cihan Haber Ajansı)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.