Umre Kayıtları Başladı

Umre Kayıtları Başladı

Çubuk Müftüsü Ali Canbolat , 2008 yılı umre kayıtları'nın başladığını söyledi.

Konu İle ilgili açıklama yapan Müftü Canbolat," Suudi Arabistan Krallığı Hac Bakanlığı tarafından ilan edilen tarihlere göre Türkiye"deki vatandaşlarımız 15 Mart Cumartesi gününden itibaren Umre"ye gidebilecekler. Eylül ayına kadar devam edecek Umre organizasyonlarında, Otel 1. tip, Otel 2. tip, Otel 3. tip, Normal 1. tip, Normal 2. tip (ekonomik) ve Normal Ramazan olmak üzere 6 farklı kategori bulunuyor..
Genel olarak anılan ülke dışından umre yapmak isteyenlere ancak belirlenen tarihler içinde vize verilmektedir.
Buna göre; 2008 yılı umre vizeleri'nin Mart ayı'nın ortaların'dan itibaren başlayıp Eylül ayı'nın başı'na kadar devam edeceği tahmin edilmektedir.
Diyanet işleri Başkan'lığı , vize sisteminin açılışı'na göre bu temkini de dikkate alarak 2008 yılı ilk umre turunu 15 Mart olarak planlamış'tır.Diğerİslam ülkelerinde olduğu gibi Türkiye"de de kontenjan darlığı nedeniyle ikinci kez hacca gidilemediğinden, umre talebi her geçen yıl artmaktadır. Dolayısıyla maddi ve manevi hayatını gözden geçirmek açısın'dan, imkanı olanlar'ın umreyi tercih etmeleri önemli bir fırsattır.

Peygamberlerin rehberliğiyle aydınlanan bu iklimi yaşamak ve mukaddes mekânlara ziyaret etmek amacıyla umre ziyaretine ayrılan zaman dilimi çok iyi değerlendirilmelidir. Bu nedenle daha işin başın'da iken niyetimizi ve kalbimizi sadece umre ibadetine yoğunlaştırmalıyız. Bu görevin ilk merhalesi ihram ve telbiyedir. Zira ihrama girmek, insan için bir kıyafet değiştirmek'ten çok; niyet ve irade ile Allah"a yönelmektir. Kibirden, gururdan, bencillikten kurtularak, takvaya ulaşmaktır. Bu bağlam'da ihrama giren kişi telbiye, tekbir, tehlil, selam ve dua ile yoluna devam eder. Benliğini aşar ve iradesini güçlendirir. Bu duygu ve düflünceler ışığın'da umreye gidecek vatandaşlarımıza başarılar diliyoruz. Ayrıca ibadet ve duaları'nın kabulünü Yüce Allah"tan niyaz ediyoruz."dedi.

Canbolat , vatandaşların müftülüğü telefonla arayarak bilgi alabileceklerini kaydetti.


Buna göre Umre Fiyatları ise şöyle,
1 haftalık Umre programında ilk tur Otel 1. tip için 2 kişilik odalara bin 295, 3 kişilik odalara bin 190 Euro ödenecek. Tarihlere göre de değişiklik gösteren fiyatlarda vatandaşlar, yaz dönemi için 2 kişilik odalara bin 335-bin 365 Euro, 3 kişilik odalara ise bin 235 ila bin 265 arasında değişen ücretler ödeyecek.

Ramazan döneminde Umre için belirlenen fiyatlar ise Otel 1. tip 2 kişilik odalar için 2 bin 750 Euro, 3 kişilik odalar için ise 2 bin 190 Euro olarak belirlendi.

Umre fiyatlarında Otel 2. tip 10 günlük Umre programında bahar ve yaz dönemleri 2 kişilik odalar için bin 95- bin 175 Euro, 3 kişilik odalar için de 1000-1065 Euro arasında değişiyor. Ramazan döneminde otel 2. tip 2 kişilik odaları tercih edenler ise 2 bin 345-2 bin 415 Euro, 3 kişilik odaları tercih edenler de 2 bin 130 - 2 bin 180 Euro arasında ücret ödeyecekler.

Otel 3. tipler için de fiyatlar 790 Avro ile 970 Avro arasında değişiyor. 2 haftalık süreci kapsayan kategorinin Ramazan dönemi için otel 3. tipi tercih edenlerin 2 kişilik odalara 2 bin 140 Avro, 3 kişilik odalara ise bin 920 Avro ödemesi gerekiyor.

Normal 1. tip kategorisinde 4 kişilik odalar da bulunuyor. Bu kategoride 20 günlük Umre programı, Bahar ve Yaz dönemi için 2 kişilik odalar 955-1055, 3 kişilik odalar 915-985, 4 kişilik odalar ise 860-960 Euro olarak belirlendi. Ramazan dönemi için ise 2 kişilik odalara bin 250 Euro, 3 kişilik odalara bin 200 Euro, 4 kişilik odalara bin 70 Euro ödenecek.

Normal 2 tip (ekonomik) kategorideki 2 haftalık Umre fiyatları ise 690 Euro ile 750 Euro arasında değişiyor. Ekonomik kategoride Ramazan"da Umre yapmak isteyenler 2 kişilik odalara 845, 3 kişilik odalara 795, 4 kişilik odalara ise 780 Euro ödeyecek.

Normal Ramazan kategorisinde 30 günlük Umre programı için belirlenen fiyat ise 2 kişilik oda için bin 505, 3 kişilik oda için bin 430, 4 kişilik oda için de bin 270 Euro...

Programlarda 2 yaşına kadar olan bebekler için tüm kategoriler ve turlar için 60 Euro alınacak. 2 yaş üstü çocuklar için ise kategori ve turlara göre fiyatlar değişiyor.

Başvuru tarihleri ve fiyatlar konusunda Diyanet İşleri Başkanlığı"nın www.diyanet.gov.tr adresinden bilgi alınabilecek. Ayrıca il müftülüklerine de başvurabilecek.

Otel 1. tip 160, otel 2. tip de 400 kişiyle sınırlandırılıyor. Programlarda Otel tiplerinde kahvaltı ve akşam yemeği açık büfe olarak, normal tiplerde ise tabldot olarak sunulacak.

DİYANET"İN UMRE HİZMETLERİ
Diyanet İşleri Başkanlığı, vatandaşların herhangi bir sağlık sorunuyla karşılaşmaları durumunda Mekke ve Medine"de sağlık elemanları bulunduracak.

Başkanlık, ayrıca vatandaşlara eşyalarını taşımalarına yardımcı olacak el çantaları ile Umre ibadeti konusunda bilgi veren “Hicaz Albümü, Umre Rehberi, Umre Dua Kitabı ve Umre Tanıtım CD"si” dağıtacak. Umre programları boyunca görevlendirilen personel de vatandaşlara yardımcı olacak.






HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.