Ufuk Gazetesine Belediyeden Haciz

Ufuk Gazetesine Belediyeden Haciz

Akyurt İlçesi'nin tek yerel gazetesine Bediyeden haciz......

8. Yıl Hediyesi

Ufuk gazetesi imtiyaz sahibi Ufuk Kök “Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş tarafından susturulmak istiyorum.” dedi.

Akyurt ilçesinde haftalık olarak yayın yapan, ilçenin tek yerel gazetesi olan UFUK Gazetesine, Akyurt Belediyesi tarafından haciz konuldu. Belediye İş hanında, belediyeye ait büroda yayın hayatını sürdüren Ufuk Gazetesi ilçede yaklaşık 8 yıldır ilçenin sesini duyurmaya çalışıyor. Akyurt Belediyesine yaklaşık 5.250 YTL kira borcunu ödeyemediği için, belediye avukatı tarafından Ufuk Gazetesinin bilgisayarlarına, büro eşyalarına ve Ford Taunus marka otomobilline haciz konuldu.


Ufuk Gazetesi imtiyaz sahibi Ufuk Kök, konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Benim borcuma bir diyeceğim yok. Fakat Akyurt belediye başkanı Gültekin Ayantaş tarafından susturulmak istiyorum. Akyurt Belediye Başkanı kimi zamanlarda bizzat görüşme talep ederek Belediyeyi sıkıntıya sokmayacak haberler yapılmasını benden talep etti. Karşılığında gazeteye maddi destek sağlanılacağını belirtmesine rağmen tarafımdan kabul edilmeyince bu yollara başvuruyorlar.” dedi.

Kök, 1994 yılında iş yerinin belediye tarafından yıkıldığını, bundan 1,5 yıl önce ise aracını bir gece yarası kundaklanarak yakıldığını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum