Üç Aylar Başladı

Üç Aylar Başladı

Müminlerin heyecanla beklediği Üç Aylar bugün başladı.

 Müminlerin heyecanla beklediği Üç Aylar'ın başlangıcı olan Recep ayı, bugün başladı. Mü’min yürekler, Recep ayı ile başlayıp Şaban ayı ile devam eden, rahmeti, feyzi ve bereketi bol olan Ramazan ayı ile noktalanan bu huzur ve maneviyat mevsiminden en iyi şekilde  faydalanabilmek için bol bol Kur’an okuyup, camileri dolduracaklar ve Rablerine yakaracaklar.

İlçe Müftüsü Ali Canbolat " Bu ayları en iyi şekilde değerlendirmek için bol bol tövbe etmeli,namaz kılmalı, oruç tutmalı, Kur’an okuyup, sadaka vermelidir"dedi

Canbolat şöyle devametti"Üç aylar ismiyle tanınan bu rahmet mevsimi, içinde barındırdığı özel geceler, Allah'ın rahmetinin müminlere bol bol ikram edildiği, mağfiretinin, lütuf ve kereminin sağanak gibi yağdığı zaman dilimleri olarak bilinir Bu aylar insanlara, durup düşünmenin, geçip giden zamanın değerini idrak etmenin ve daha iyi değerlendirmenin çaba ve imkanlarını sunar Günlük hayatın koşuşturması ve yoğun temposu içinde insan, zaman zaman gönül âlemine nazar kılma ve içe doğru bir yönelişi yaşama ihtiyacı duyar. Kılınan namazlar, tutulan oruçlar, verilen zekâtlar bu aylarda bir farklılık kazanır İbadetler bir başka huşu içerisinde yapılır. Hakk'a olan bağlılık yeni bir boyut kazanır.
 
Rahmet penceresinin sonuna kadar açıldığı bu aylarda mü’minler için büyük fırsatlar vardır. Üç aylarda özellikle günahlara karşı içten gelerek tövbe edebiliriz. İçten gelen pişmanlık ve hâlis niyetle yapılan tövbeler insanı günahlarından arındırır. Daha sonra bu duygu, gönül dünyamızda bir ışık yakacak ve bizi kulluk ve vazife aşkıyla hayırlı ve faydalı işler yapmamıza vesile olacaktır. Bu günlerde Allah Resulü'nün diğer günlere nazaran daha çok oruç tuttuğunu ve devamlı hayır yapma peşinde olduğunu biliyoruz. Biz de elimizden geldiği kadar oruç tutabilir ve imkânlarımız nispetinde muhtaç olan insanlara maddi yardımlarda bulunarak onları sevindirebiliriz. Bu mübarek günlerde mealiyle birlikte anlayarak bir Kur'an okuma seferberliği başlatabiliriz. Bu vesileyle evimizde ayrı bir bereket olacak ve Kur'an'ın nuruyla içimiz aydınlanacaktır.
 
Herhangi bir vakit namazı kılmak için büyük bir camiye gidebiliriz. Bu, kulluk şuurumuzu coşturacaktır. Bu şekilde Allah'a kul olmanın engin hazzını iliklerimize kadar hissetmiş olacağız. Bu ayda fakir fukaraya, başı okşanmaya muhtaç yetimlere, kendisine bakacak kimsesi olmayan dula, yaşlıya sadaka için özel bütçe ayrılmalı. Mübarek geceleri bütün ev  halkı ile bir bayram neşesi içerisinde geçirebiliriz. Peygamber Efendimiz, üç aylara eriştiğinde diğer günlere nazaran ibadetlerini daha da artırıyor ve sık sık şu duayı okuyordu: "Allahümme bârik lena fî recebe ve şa'bân ve belliğna ramazan - Allah'ım Recep ve Şaban ayını bize bereketli kıl ve bizi Ramazan ayına ulaştır." Bizler de bu günlerde bu duayı rahatlıkla ezberleyip çokça okuyabiliriz"dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.