TV 10 Yayına Başlıyor

TV 10 Yayına Başlıyor

Anadolu gazetecilerinin güçlerini birleştirerek yayına hazırladığı TV 10, 15 Mayıs’ta izleyiciler ile buluşacak.

Anadolu Gazeteciler Birliği üyelerinin isteğine göre, ilçelerde ve illerde stüdyolar kurulacak.

Söz sermaye sahiplerinde değil yerelde olacak!
Anadolu Medya İletişim A.Ş. ve Anadolu Birlik Medya İletişim AŞ. adında 2 şirket kuruldu. İlk şirket televizyon yayıncılığı üzerine çalışırken 2. şirket “haber ajansı” olarak faaliyet gösterecek. Anadolu Gazeteciler Birliği"nin düzenlemiş olduğu 3. Basın Şûrasında ayrıntıları konuşulan televizyon kanalı için “ortaklık” profili de açıklandı. Birlik Başkanı Orhan Efe, “kurumumuz hiçbir zaman kartelin veya sermayenin sesi olmayacaktır.” dedi. Büyük sermayenin şirketten hisse almasını engelemek için ise “en fazla 50 bin YTL"lik hisse alınabilir.” şartı getirildiğini belirtti.

Ortaklar yerel basın kuruluşları
Diğer taraftan şirket ortakları sadece yerel basın kuruluşları olabilecek. Basın mesleği ile uğraşmayanlarda firmadan hisse alamayacak. Buna benzer şartların getirilmesi Anadolu Basınının sesinin yükseltilmesi açısından önemli birer karar olarak görülüyor.

TV 10 Haber ağırlıklı olacak
Akyurt temsilcisi Ufuk Gazetesi
Kurulacak olan televiyon haber ağırlıklı olacak. Yerel basın kuruluşlarının servis ettiği haberler televizyonda yayımlanacak.


Anadolu Gazeteciler Birliği üyesi Ufuk Gazetesi ise TV 10"un Akyurt temsilciliğini üstlenecek. İlerleyen süreç içerisinde ilçeye stüdyo kurulabilecek. Anadolu Medya AŞ. il ve ilçe temsilcilerinin isteği doğrultusunda, söz konusu yerleşim alanlarına stüdyo kurulacağını açıkladı.
www.ufukgazetesi.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.