Turşu Festivalinin Adı Değişti

Turşu Festivalinin Adı Değişti

Çubuk'ta 5 yıldan bu yana düzenlenen 'Uluslararası Turşu Festivali'nin adı 'Kültür Festivali' olarak değiştirildi.

Bugüne kadar 'Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali' olarak düzenlenen festivalin, ilçede üretilen tüm yöresel ürünlerin ön plana çıkarılması amacıyla adının değiştirilmesine karar verildi. 16-19 Eylül tarihleri arasında '6. Uluslararası Kültür Festivali' olarak kutlanacak festivalin hazırlıkları kapsamında, ilçenin giriş ve çıkışları ile aydınlatma direkleri, bayrak ve flamalarla süslenirken, otobüsler, dolmuşlar, bilboardlar ve iş yerlerinin camlarına afişler asıldı.

16 Eylül'de saat 14.00'da kortej yürüyüşüyle başlayacak festivalin açılışında, Polanya, Bulgaristan, Bosna Hersek, Romanya, KKTC, Belarus ve Slovakya'dan katılacak olan ekipler, ülkelerinin kültürel özelliklerini yansıtan gösterilerle renk katacak. Çeşitli konserler, yerli ve yabancı halk Oyunları, animasyon gösterileri, spor gösterileri, defileler, çeşitli yarışmalar ile havai fişek gösterilerinin yer alacağı festival kapsamında açılan stantlarda yöresel ürünlerden turşu, baklava, salçanın yanı sıra organik olarak üretilen domates suyu, vişne reçeli, homaça, tarhana, bazlama, dolma, kavun ve karpuz satışı yapılacak. Ayrıca oluşturulan Kültür Sokak'ta, el işi göz nuru ürünler, çeşitli tarihi ürünler, günümüzde unutulmaya yüz tutmuş sanatlar, fotoğraf ve resim sergileri yer alacak.

Bu arada yabancı konukların katılımıyla turşu yeme yarışması ile turşu üreticilerinin katılacağı çeşitli yarışmaların de yer alacağı festivalde çeşitli sürpriz hediyeler de verilecek.

Festivalde, ilçeye katkı sağlamış ve ilçe tarafından benimsenmiş siyaset, bürokrat, ilim, bilim, eğitim ve ekonomi alanlarında faaliyette bulunan kişilere de '2010 yılının 'en'leri' ödülleri sunulacak.

Öte yandan Ankara Büyükşehir Belediyesince başlatılan 20 kilometrelik Çubuk-Ankara yolunun yapım çalışmaları da festivale hazır hale getirildi. Daha önce iki şeritli ve soğuk asfalt olan yolun, üç şeritli gidiş-geliş olarak yapılırken, yol üzerindeki alt yapı sistemi de yenilenerek, üç kat sıcak asfalt kullanıldı. Yoldaki işaret ve şerit çizgileri de yapılarak ulaşıma açıldı.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, yaptığı açıklamada, '16 Eylül'de başlayacak ve 4 gün sürecek festivalin her gününde kesintisiz olarak 10 saat etkinlikler düzenlenecek' dedi.

Özden, tüm hazırlıkları tamamlanan festival süresince her gün farklı bir etkinliğin yapılacağını ifade ederek, tüm Ankaralıları festivale davet etti.

Çubuk Muhtelif Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Gaffur Zengin de festivalin ilçeye çok büyük katısının olduğunu belirterek, bazı esnafların bir yıl boyunca kazanamadığı parayı 4 günlük festival süresince kazandığını bildirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.