Turşu Festivali'ne İnebolu'dan Reçel

Turşu Festivali'ne İnebolu'dan Reçel

Ankara’nın Çubuk ilçesinde düzenlenecek olan 5. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivaline İnebolu’dan reçel katılıyor.

Ankara"nın Çubuk ilçesinde düzenlenecek olan 5. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivaline İnebolu"dan reçel katılıyor.

5.Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür festivali 24–27 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek. Festivale dünyanın birçok yerinden halk oyunları ekipleri, üreticiler katılacak .Çeşitli müzik grupları, sanatsal, kültürel ve sportif etkinlikler yapılacak..Tamamen doğal ve organik ürünlerden yapılmış mamullerin stand açabileceği festivale İnebolu"dan reçel ve Başoğlu helva kabul edildi.Bilindiği gibi İnebolu"dan reçel tamamen doğadan yetişen, dağ çileği ,böğürtlen,kızılcık,gül,kuş burnu gibi ürünleri köylüden toplayıp reçel ,marmelat ve tarhana ya dönüştürüyor.


Uluslar arası turşu festivalinde en iyi turşu anket yolu ile tespit edilecek ve ödüllendirilecek. Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Turşucu ve Kasap esnafı ile festival toplantısı düzenledi.
Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda konuşan Belediye Başkanı Özden, 24-27 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek ve 300 standın açılacağı festival ile ilgili bilgi verirken, esnafların sattıkları malların fiyatı konusunda duyarlı olmalarını isteyerek, gelen misafirlerden bir ""Hoş geldiniz"" kelimesini ve bolca ürün tattırmayı da esirgememelerini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.