Turktıpsana 55. Yıl Ar-Ge Merkezi Ödülü

Turktıpsana 55. Yıl Ar-Ge Merkezi Ödülü

Ülkemizde yeni teknoloji, yenilikçi ürün veya süreç geliştirilmesini özendirmek amacıyla Ankara Sanayi Odası tarafından her yıl düzenlenen AR-GE ödülleri sahiplerini buldu.

Ankara Sanayi Odası’nın 55. Yıl AR-GE ödüllerini Ankara’nın Akyurt ilçesinde faaliyette bulunan Turktıpsan Sağlık Turizm Eğitim ve Tic. A.Ş. aldı.  

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılımıyla gerçekleştirilen Ankara Sanayi Odası’nın 55. Yıl AR-GE ödülleri Ankara’da düzenlendi.

Bu yıl TUBİTAK tarafından onaylanmış projeler arasından yapılan değerlendirmeler sonucunda, finalde 8 kategoride 45 finalist proje yarıştı. Bunlardan kazanan 10’una ödül verildi.

Ödül töreninden sonra konuşan konuşan TURKTIPSAN A.Ş. Genel Müdürü Ömer Türk, firmalarının Türk Silahlı Kuvvetleri yararına faaliyet gösteren TSK Mehmetçik Vakfı, TSK Güçlendirme Vakfı, TSK Elele Vakfı, TSK Dayanışma Vakfı ve TSK Eğitim Vakfı tarafından kurulduğunu söyledi. Akyurt yerleşkesinde faaliyetini sürdüren firmalarının Türkiye’nin ilk poliproplen torbada solüsyon üretimini gerçekleştirdiklerini anlatan Türk, ‘’Türkiye kamu hastaneleri ve özel hastanelerin serum ihtiyacının 3’te 1’ini karşılamaktayız. Yerli ve milli ilaç üretimine katkıda bulunmak üzere kurulmuş olan firmamız, hali hazırda TUBİTAK tarafından onaylanmış projelerimiz ile çalışmalarımızı gerçekleştirmekteyiz. Hazırlamış olduğumuz bu projeler Ankara Sanayi Odası 55. Yıl AR-GE ödülüne layık görülmüştür. Bu ödül firma olarak bize gururlandırırken, yeni projeler hazırlamamız için de teşvik olmasına neden olmuştur’’ ifadesini kullandı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.