Türkiye'nin ilk çocuk üniversitesi açıldı

Türkiye'nin ilk çocuk üniversitesi açıldı

Nobel ödülü alacak potansiyeli olan bilim insanlarını Türkiye'ye kazandırmak amacıyla İstanbul Üniversitesi, (İÜ) bünyesinde Çocuk Üniversitesi ve Genç Akademi açıldı.

İSTANBUL - Türkiye'de bir ilk olan uygulama, İstanbul Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Zeynep Çiğdem Kayacan, Çocuk Üniversitesi ve Genç Akademisi Müdürü Doç. Dr. Gökhan Karabulut ve Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Ergün Yolcu tarafından, basın toplantısıyla tanıtıldı.        

Kayacan, ülkenin üniversite öncesi dönemdeki çocuk ve gençlerini bilime, sanata yönlendirme, ilgi duydukları ya da yetenekli oldukları alanlarda gelişkin, donanımlı bireyler olmalarını sağlama, üniversite aşamasına gelirken kendilerini keşfetmelerini ve doğru seçimler yapmalarını kolaylaştırma, istikrarlı ve üretken bir üniversite hayatı ve sonrası da meslek yaşamı sürdürmelerinin yolunu açmak amacıyla Çocuk Üniversitesi ve Genç Akademi'yi kurduklarını belirtti.        

Akademi Müdürü Karabulut'un uygulamaya ilişkin yurt dışı örneklerini yerinde incelemesi ve Üniversitenin Eğitim Fakültesi başta olmak üzere Türkiye'deki ilköğretim ve lise düzeyindeki öncü kamu ve özel kuruluşların görüşleri alınarak taslak oluşturulduğunu anlatan Kayacan, öğrenmenin, bilimsel çalışmanın, eğlenerek de yapılabileceğini göstermek düşüncesiyle ilginç başlıklar oluşturulduğunu kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.