Türkiye'nin İlk Bayan Hapkido Hakemi Raziye Akgül

Türkiye'nin İlk Bayan Hapkido Hakemi Raziye Akgül

Çubuk'ta Taekwondo hocası Raziye Akgül Türkiye'nin ilk hapkido hakemi oldu.

Katıldığı Hapkido kurslarını başarıyla tamamlayan Raziye Akgül, Hapkido Antrenörlüğünün yanında Hakemlik kursunu da tamamlayarak, Türkiye"nin ilk bayan Hapkido hakemi olma başarısını gösterdi.

1986 yılında tekvando sporuna başladığını belirten Akgül, o günden bugüne çalıştırdığı Tekvando kursunda birçok başarılı sporcu yetiştirdiğini ifade etti. Yetiştirdiği öğrencilerden Türkiye, Balkan ve Avrupa Şampiyonalarında dereceye giren öğrencilerinin olduğunu söyleyen Akgül, King BoX hakemliğinin yanı sıra uluslar arası Hapkido Antrenörlüğü ve hakemliği sertifikasını almayı kazandığını belirtti. Akgül Ağustos ayı içerisinde de Elbistan"da yapılacak olan Uluslararası Hapkido müsabakalarında ilk hakemlik sınavını vereceğini sözlerine ekledi.

YÜCELHAN TEKVANDO SPOR KULÜBÜ KURULDU

Çubuk"ta bir ilke imza atarak Tekvando Spor Kulübünü de kuran Akgül,""İlçemizde bugüne kadar futbol kulüplerinden başka branşlarda bir kulübümüz yoktu. Bundan sonra Tekvando ve King Boks dallarında Yücelhan Tekvando Spor kulübü de ilçemizin gençlerine amatör olarak hizmet verecek. Önümüzdeki günlerde Hapkido dalında da çalışmalara başlayacağız. Biz amatör spor kulübü olarak ilçe halkımızdan ve Çubuk"lu işadamlarımızdan desteklerini bekliyoruz"" dedi.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.