Türkiye'nin En Tehlikelisi!

Türkiye'nin En Tehlikelisi!

Bilgisayarlardaki kişisel bilgileri çalan bu zararlı, Türkiye'deki en büyük tehdide dönüştü!

ESET, bilgisayarlara yönelik Mart ayı Türkiye Tehdit Raporu'nu açıkladı. Geçen ay son derece hızlı bir  yükseliş gösteren Win32/Agent (ajan) adlı zararlı yazılım, tüm tehditler arasında sıyrıldı ve 1 numaraya oturarak, Türkiye'de bilgisayarlar için en büyük tehlike haline geldi. 

PC veri hırsızı kategorisinde değerlendirilen Win32/Agent, kişisel bilgileri çalıyor. Bu zararlı yazılım, online oyunlardan bulaşan ve Türkiye'de aylardır en yüksek tehdit olan "Win32/PSW.OnLineGames" adlı virüsü bile geride bıraktı.

Dünyanın en çok kullanılan antivirüs programlarından NOD32'yi geliştiren yazılım kuruluşu ESET'in gelişmiş raporlama ve takip sistemi ThreatSense.Net® analizlerine göre hazırlanan bilgisayarlara yönelik Mart ayı Türkiye Tehdit Raporu, yeni bir tehditin en üst noktaya ulaştığını gösteriyor. Geçen ay Win32/Agent'ın Türkiye'de hızla yayıldığını belirleyen ESET, tüm tespitlerin % 6.54'ünü oluşturan Ajan'ın tehditler arasında birinciliği ele aldığını tespit etti.

Nasıl korunmalı?

"Win32/Agent" adlı uygulama, internet üzerinden kullanıcının haberi bile olmadan bilgisayara bulaşıyor.

ESET bu zararlı yazılımı, PC veri hırsızı kategorisinde değerlendiriyor. Win32/Agent etiketi birçok taşıyıcıdan yararlanarak yayılan geniş bir yelpazedeki zararlıları tanımlıyor. Bu grubun üyeleri belli başlı davranış biçimleri ve önemli kullanıcı bilgilerini uzaktaki saldırgana yönlendirebilmeleri ile ayırt edilebiliyorlar.

Nasıl korunmalı?
ESET, güvende kalabilmeleri için kullanıcılara güncel bir antivirus yazılımı kullanmalarını ve yayınlanır yayınlanmaz işletim sistemi güncellemelerini yüklemelerini aynı zamanda çeşitli yazılımlar için yayınlanan güvenlik yamalarını da unutmamalarını tavsiye ediyor.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.