TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK “SATRANÇ TURNUVASI” BAŞLADI...

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK “SATRANÇ TURNUVASI” BAŞLADI...

Türkiye'nin sayısal (nicelik) bakımdan en büyük turnuvası ilçemiz ‘Yükselen Koleji’nde başladı.

 Şuayip YAMAN

 

18-24 Ağustos 2017 tarihleri arasında Yükselen Koleji Spor Salonu’nda devam edecek “Turnuva” 6 gün sürecek.

 

 Turnuva’ya; 81 ilimizden 811, 13 ülkeden de 60 yabancı sporcu olmak üzere toplam 871 satranç sporcusu katılıyor. Bu sayı aileleriyle birlikte 1500’ü buluyor. Bu sayı Türkiye’de bir ilktir ve rekordur.

 

Çubuk Belediyesi’nin organizasyonu, Türkiye Satranç Federasyonu ve Gençlik Spor Bakanlığı işbirliği ile düzenlenen “3. Uluslar arası Çubuk Belediyesi 3. Uluslar arası Açık Satranç Turnuvası” Yükselen Koleji Spor Salonu’nda düzenlenen törenle başladı.

 

İlçe Belediye Başkanı Dr. Tuncay ACEHAN açılışa katıldı..

 

Yurt içi ve yurt dışından 871 sporcunun katıldığı ve 6 gün sürecek Turnuva’da, 3 kategoride müsabakalar yapılacak.

 

Türkiye, KKTC, Azerbaycan, Özbekistan, Kazakistan, İran, Suriye, Bulgaristan, Macaristan, Sırbistan, Slovakya, Rusya, Almanya Yunanistan’dan tüm kategorilerde yarışan sporculara toplam 50 bin lira ödül verilecek.

Turnuva’nın Koordinesi; Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkiz TULAY, Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Wim Nilüfer ÇORLULU ve Türkiye Satranç Federasyonu Çubuk İlçe Temsilcisi Veysel KILINÇARSLAN ve 27 satranç hakemi tarafından sağlanıyor.

 

Türkiye Satranç Federasyonu Çubuk İlçe Temsilciliğinin yanı sıra Türkiye Satranç Federasyonu’nda İl Hakemi, halen Çubuk Yıldırım Beyazıt İlkokulu’nda sınıf öğretmeni...  Veysel KILINÇARSLAN, Turnuva ile ilgili yaptığı açıklamada;

 

“Bu Turnuva sayısal olarak Türkiye’nin en büyük turnuvası...

 

Çubuk Belediyesi’nin, Turnuva’da dereceye gireceklere vereceği toplam para ödülü 50 bin lira..

 

Dereceye girenlere Altın, Gümüş ve Bronz madalyalar ile kupalar Federasyonumuz tarafından verilecek.

 

Turnuva’da birinci, ikinci ve üçüncü ile en iyi erkek, en iyi bayan ödülleri de verilecek.

 

Sporcular ve katılımcıların konaklama ihtiyaçları; Çubuk Belediyesi, Kredi ve Yurtlar Kurumu ve Milli Eğitim Bakanlığı ( pansiyonlarında) tarafından karşılandı. Ayrıca, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Pursaklar Konaklama Tesisleri’nde de kalanlar var...

 

Bu vesile ile ‘Yükselen Koleji’nin kullanımımıza açan Kurucu Müdür Mehmet YÜKSEL ve kadrosuna katkı ve desteklerinden dolayı Federasyonumuz adına sonsuz teşekkürlerimi sunarım.” Dedi.

 

Bu Turnuva; İlçemizin tanıtımının yanı sıra, sosyo-ekonomik gelişimine de doğrudan katkı sağlayacak tarihi bir fırsattır...

 

Keşke bu tür organizasyonlara sürekli yer versek ve sayılarını da artırabilsek...

 

Turnuva’ya katılan sporcu ve aileleri müsabakalar sonrası günün stresini atmak, moral depolamak, ilçe insanlarını tanımak ve onlarla kaynaşmak, alış-veriş yapmak ve dinlenmek, amacıyla ilçemizi gezip dolaşmak isteyeceklerdir..

 

Onlara Çubuk’un misafirperverliğini göstermeliyiz. Onlarla iyi ve güzel diyaloglar kurup; İleriye dönük kardeşlik, hoşgörü ve dostluk köprüleri kurmalıyız...

dscn-4918-vert.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.